avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters184021

Activitate ContSters184021

Răspuns la discuția Termen si cale de atac
Dar in situatia in care o incheiere de amanare si sentinta este redactata in 2012 dar grefierul o altereaza (sub dispozitia judecatorului) din "greseala" astfel incat sa apara ca pronuntata in anul 2011 si comunicata in 2012 (peste un an)? :)
Evident, judecatorul nu semneaza... doar grefierul :)
@avvalentina
Se putea sa dati examen dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii in caz ca pedeapsa era cu executare la locul de munca.

Cum s-ar putea executa la locul de munca (sofer) o pedeapsa constand in suspendarea dreptului de a conduce?

Va rog sa-mi explicati (ca la tampit) logica dvs., avand in vedere @chenciuleasa:
fiind sofer profesionist cu toate gradele

:D
Nuuuu :) De ce Africa? Voi prefera militienii, procurorii si judecatorii "democratizati" (subit si peste noapte) in scolile "drepte" de cadre din Siberia :D
Haraso? B-)
Asia, nu Africa.
Cu plecacaciune... oricand :D

P.S. Basarabia si Bucovina sunt de drept (si pe nedrept) teritorii asiatice, nicidecum romanesti, nu?

Daca au fost doar pagube materiale la evinimentul rutier, cum de a ajuns politia la locul accidentului si pentru ce ati fost supus procedurilor de depistare?

@Patrick_ a mai intrebat:
Pe de altă parte, dacă sunteți sigur că aveți dreptate, de fapt de ce ați apelat la acest forum?


Raspuns: Am dorit sa aflu cum "gandesc" cei de la drept. Asta pentru a decide daca le voi solicita "serviciile publice" sau voi apela la cu totul alte metode (particulare) de a-mi "regla conturile" cu agresorii. Chestiune personala, la urma urmelor. Totusi am intrat pe net si pentru ca oamenii sa stie la ce sa se astepte din partea "autoritatilor" (politie, parchet, justitie) si sa se poata proteja de abuzurile castei parazit rau-intentionate care mai pretinde si "independenta" sa (in coruptie si influenta).
Eu as opta si pentru independenta armatei si mijloacelor de aparare personala impotriva talharilor si mincinosilor angajati (ca paraziti daunatori) ai pretins-respectabilului stat (de drept fictiv). Ei cu "dreptul" lor, noi cu "dreptul" (bocancul si "uneltele") noastre. Sa vedem care pe care, cum si cand. Sa nu ma intrebe de ce. Asa... d'aia, ca asta au semanat :duh:
Corect si reciproc, nu? :D
Tehnic privind lucrurile, intradevar la vehiculele off-road, utilajele industriale si echipamentele militare, uzura se apreciaza in ore de functionare si nu in kilometrii parcursi, reviziile sunt mult mai stricte si mai dese decat la autovehiculele obisnuite, in off-road viata sau sanatatea pilotului depinde de orice simplu surub.
Spre exemplu la motocicleta mea XR400R de fabricatie Honda, uleiul motor si filtrul de ulei se inlocuiesc obligatoriu al 1000 de km, si aceasta dupa rodaj.
La utilizarea in competitii chiar la 500 de km (10 ore in medie de 50 km/h, viteza medie ridicata pe munte).
Referitor la CDI (aprinderea electronica) asta ar fi trebuit sa fie in garantie, defectarea este un viciu de fabricatie, nu are legatura cu rodajul. Modelele actuale sunt insa din ce in ce mai ieftin proiectate (si mai proaste ca fiabilitate).
Fisurarea blocului motor este insa o alta chestiune de garantie, daca nu l-ati lovit de un bolovan nu este normal sa cedeze materialul.
Ar fi doua posibiltati: 1.Fie va intretineti si va revizuiti singur vehiculul daca aveti pregatirea tehnica necesara, logistica si documentatiile tehnice (asa fac eu, ignorand total structurile birocratic-juridice), 2. Fie apelati la serviciile si garantia vanzatorului respectand exact reviziile. Metoda a doua insa presupune si un elicopter prin care vanzatorul care sa va scoata din munte in caz de avarie a aprinderii sau de spargere a blocului motor pe acolo, varianta pentru care eu nu am optat :)
Bafta cu vanzatorul!
Exact Patrick_.
A existat un decret 328/1966 care prevedea la art.2 al.2 ca orice militian (feroviar, judiciar, legionar, etc.) putea opri oricand un autovehicul si putea pretinde (fara motiv) actele conducatorului (pentru a cauta "nod in papura"). Art.44 pct.10 din regulament obliga conducatorul sa se supuna si sa prezinte actele oricarui militian (ofiter sau subofiter).
Prin OUG 195/2002 s-a abrogat decretul asta comunist 328/1966 re-re-republicat si in prezent doar politistul rutier poate cere actele rutiere, nu si feroviarul sau judiciarul, si asta motivat de incalcarea unei norme rutiere sau indicii temeinice privind savarsirea...
Asa ca nu am condus fara dreptul de a conduce ci fara ca militianul sa vada permisul meu. N-are decat sa cerceteze in baz(n)a de date a politiei. Nu furnizez informatii eu militianului mai mult decat buletinul de identitate. Curiozitatea este a lui (militianul) si problema lui cum si-o satisface.
E treaba mea de unde vin si unde ma duc, cu cine ma intalnesc sau ce treburi am, Nu a lui.
Dreptul de libera circulatie (CEDO) si prezumtia de nevinovatie. Sac!
Nu am ce sa declar militianului ca tot nu ar intelege :)
Dar daca n-are de lucru...
Chestiunea este ca am formulat o plangere penala impotriva militianului (politist) iar procurorul a "uitat" ca exist si ca as putea avea ceva de declarat (in plus) sau am probe neprezentate militianului.
La urma urmelor pot prezenta permisul de conducere procurorului sau judecatorului, nu?
In nici un caz militianului care nu prezinta credibilitate fara martori (reali) asistenti (v. art.92 C.p.p.), nici macar legiuitorul nu are incredere in "constatarile" militianului. Dar iata ca si "martorii" asistenti pot fi falsi.
Bingo Car3men? :)

P.S. Sunt convins ca am dreptate, aveam si adeverinta de sustragere a permisului pe care am prezentat-o (in copie xerox), evident, nu in original. Nu au luat-o in serios. Ghinion.
Orice militian ar putea arunca originalul unui act inmanat (pe incredere) la canal sustinand apoi (cu martori "asistenti") ca actul nu exista :duh:
Dar daca talharul la drumul mare in uniforma albastra statului o cauta cu lumanarea... :D
Sa inteleg concluzia dvs. ca departe enuntul lui (Sir) Winston Churchill despre democratia (valorica) sub criteriile morale ale Casei Regale exista doar cretinocratie (versiunea vulgara a democratiei non-aristocratice)?
Tot asa cum Karl Marx a pus bazele marxismului care insa s-a aplicat total gresit (cu cizmari si florarese) in Romania (dar nu si in tara de origine)?
Si ma rog frumos care ar putea fi ca rezultat diferenta spirituala dintre un cizmar (florareasa) democrat si unul marxist? :rofl:
Evident, diferenta ar putea consta doar in culoarea cizmei (surogat) rebutate. B-)
Răspuns la discuția Se zburleste Iarna
Dar daca sunteti de acord,
USL-i doar... babord-tribord.
O combinatie galbezea...
De stanga rosie cu dreapta :)

Criteriul e de remarcat
Daca "VOTAT" egal... pupat
Si-atunci ma-ntreb la asta ora...
Cine-i la "pupa"?
Dar la..."prora"? :)

Si cine-i comandant de vas.
Si cata "apa" ne-a ramas,
Ceva parca a esuat,
Si votul este de...


@Martonze a scris:
Imi permit ca in privinta presedintilor sa fiu de acord cu domnul avocat Munteanu.
Napoleon a fost soldat si a ajuns imparat...


Parca stiam ca a fost locotenent de artilerie, nu chiar soldat (analfabet), insa nu sunt specialist in istoria Frantei :D
Raman insa la convingerea (de pe vremea lui Noe) ca vinul se face din struguri, meritocratia se face din premianti (pentru cei care accepta scoala) iar cretinocratia este democratia pura, fara nici un alt criteriu (moral sau valoric) de filtraj.

Cum ar fi daca pasagerii unui autobuz ar alege soferul care sa ii conduca la destinatia promisa, pe "vremuri de ceata", sofer ales exclusiv dupa pofta inimii celor aflati in autobuz, asa...? #-o
Evident, indiferent daca alesul are vreo calificare, experienta sau macar permis de conducere (pentru autobuz, nu pentru a conduce o tara) :D
Cu asemenea principii si legi ajungem rapid la CRETINOCRATIE. Pacat de "autobuz", pasagerii... treaba lor, alegerea lor :)
Mai ramane sa nu ne mai trimitem copiii la scoala ca nu cumva sa invete meritocratia :duh:

P.S. Insa nu exista distinctie juridica intre democratie si cretinocratie, "multumita" principiilor de drept grosolan eronate care au stat si stau la baza legilor.
Rezultatele reale confirma teoria mea privind cretinocratia ca produs juridic si substituent nefunctional al democratiei post secero-ciocaniste, nu? :)

Orice cizmar poarta in (m)ranita... diploma (recunoasterea publica) de... :hm: Asa sa fie?