avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate campary

Activitate campary

Răspuns la discuția Dizolvare si Radiere SNC
Nu am rezolvat nimic cu hotararea aga, la registrul comertului nu accepta decat hotarare in format autentic facuta la notar. In cazul meu a costat 124 lei.
Răspuns la discuția Dizolvare si Radiere SNC
Multumesc pentru raspuns, asa stiam si eu, dar ma gandeam ca e ceva care imi scapa. Problema e ca doamnele de la ONRC nici nu au vrut sa stea de vorba cu tatal meu si l-au expediat direct la notar. Au spus ca daca era vorba de SRL se putea face la ei, dar pentru SNC trebuie musai la notar. Notarul cred ca stia si el ceva, dar nu stia bine. I-a cerut tatalui meu cartile de identitate ale ambilor actionari si Certificatul Constatator de la Registrul comertului (din el nu rezulta nimic folositor la dizolvare), a dus documentele solicitate, apoi i-a spus ca trebuie un nou Certificat constatator.
Ma gandesc la faptul ca ONRC vrea Hotararea AGA autentificata sau poate cu data certa, nu stiu ce sa mai cred.
Salut!
Parintii mei detin impreuna o societate in nume colectiv care a functionat din 1994 si pana acum. Ambi sunt actionari si detin fiecare cate 50% din actiuni. Firma nu are datorii catre stat sau catre terti. Acum, parintii mei vor sa inchida firma, motiv pentru care tatal meu, in calitate de administrator, a mers la registrul comertului unde i-au spus ca in prima faza sa mearga la un notar pentru ca in cazul SNC,dizolvarea nu poate fi facuta direct la ONRC. Mergand la notar, acesta l-a trimis inapoi la ONRC pentru a obtine Certificat Constatator.
Din cate stiu eu, era nevoie doar de hotararea consiliului de administratie de dizolvare si lichidare fara numire de lichidator, care trebuia dusa la ONRC si depusa impreuna cu o cerere si ceva taxe pentru a fi publicata in Monitorul oficial partea a 4a, asta in prima faza, urmand apoi celelalte. Nu am avut timp sa ajung la ONRC pentru a ma lamuri ce anume vor de la notar si nici tatal meu nu stie sa-mi spuna, l-au trimis la notar si atat, asa ca va intreb daca stiti sa-mi spuneti ce anume vor cei de la ONRC de la notar si care este procedura de dizolvare lichidare radiere a unei SNC?
Multumesc anticipat !
Am cumparat un autoturism s.h. adus din Germania de la un samsar. Acesta a adus autoturismul pe 6 august si mi l-a vandut mie pe 25 octombrie 2010. In acesta perioada el a scos un rand de numere provizorii si a circulat cu masina. Cand am cumparat masina, am convenit cu samsarul sa-mi elibereze certificatul fiscal dupa ce voi face R.A.R-ul masinii si voi obtine cartea de identitate a vehiculului, conditie pusa de el spunand ca-i este necesara cartea pentru a inregistra vehiculul la primarie. Acum cand i-am cerut certificatul fiscal, mi-a solicitat suma se 150 RON reprezentand contravaloarea acestuia + cheltuieli aferente (amenda pantru ca nu a inregistrat masina in termen de 30 zile de la achizitie, impozit aferent perioadei in care masina a fost detinuta de el, taxe inregistrare si scoatere din rol, taxa emitere certificat fiscal). Sunt nevoit sa-i platesc suma ceruta intrucat nu-mi pot inmatricula masina fara certificat.
Intrebarea este cine trebuie sa plateasca aceste taxe pentru ca nu mi se pare corect sa suport eu amenzile si impozitul aferent perioadei in care el se plimba linistit cu masina iar eu nci macar nu il cunosteam, si care ar fi posibilitatea legala de a-mi recupera suma platita pentru ca nu am de gand sa-l las sa rada de mine.
Multumesc