avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat atestare fiscala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat atestare fiscala

Am cumparat un autoturism s.h. adus din Germania de la un samsar. Acesta a adus autoturismul pe 6 august si mi l-a vandut mie pe 25 octombrie 2010. In acesta perioada el a scos un rand de numere provizorii si a circulat cu masina. Cand am cumparat masina, am convenit cu samsarul sa-mi elibereze certificatul fiscal dupa ce voi face R.A.R-ul masinii si voi obtine cartea de identitate a vehiculului, conditie pusa de el spunand ca-i este necesara cartea pentru a inregistra vehiculul la primarie. Acum cand i-am cerut certificatul fiscal, mi-a solicitat suma se 150 RON reprezentand contravaloarea acestuia + cheltuieli aferente (amenda pantru ca nu a inregistrat masina in termen de 30 zile de la achizitie, impozit aferent perioadei in care masina a fost detinuta de el, taxe inregistrare si scoatere din rol, taxa emitere certificat fiscal). Sunt nevoit sa-i platesc suma ceruta intrucat nu-mi pot inmatricula masina fara certificat.
Intrebarea este cine trebuie sa plateasca aceste taxe pentru ca nu mi se pare corect sa suport eu amenzile si impozitul aferent perioadei in care el se plimba linistit cu masina iar eu nci macar nu il cunosteam, si care ar fi posibilitatea legala de a-mi recupera suma platita pentru ca nu am de gand sa-l las sa rada de mine.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cumpararea unei masini cu numere de germania din romania de la un samsar kap kap -Ce acte trebuie sa imi predea cel care imi vinde masina si la ce trebuie sa fiu atent sa nu am vreo surpriza dupa. -Ce pasi ar trebui urmati ? (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism anglia. x3us x3us Am achizitionat de 20 de zile un autoturism de la un cetatean roman cu rezidenta in Anglia (contract de vanzare cumparare facut in limba romana) si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Atestat fiscal Yonut19 Yonut19 Buna seara As dori sa stiu ,legat de achizitionarea unei masini SH provenita din Italia daca necesita si atestat fiscal de la vanzatorul de la care sa ... (vezi toată discuția)