avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia2011

Activitate Silvia2011

Răspuns la discuția casa fara autorizatie
Va rog mult sa imi explicati etapele ce trebuiesc parcurse in cazul accesiunii. Trebuie sa iesim din indiviziune mai intai si dupa un alt proces pt accesiune?
Am cerut notarului sa imi noteze si existenta casei atunci cand imi face actul de vanzare cumparare pe teren dar a zis ca nu e posibil pt ca teoretic aceasta casa nu exista neavand receptia finala.
Va multumesc!
Răspuns la discuția casa fara autorizatie
Buna ziua!
Autorizatia de constructie era valabila pana in 2010, acum a expirat si asta.....problema e ca este pe numele fostului proprietar(cel care a disparut in strainatate) iar pe mine ma intereseaza daca pot face pe numele meu actele pe casa (sau chiar receptia finala).
Eu cand am cumparat in 2008 am luat casa si teren prin ante contract semnat la notar.
Acum, ma vad constransa sa mai cumpar o data terenul cu contract de vanzare cumparare de la cealalta familie care are cota de 1/2 din intreaga suprefata. Deci eu devin proprietara pe teren.....DAR NU STIU CUM SA FAC CU CASA.
- pot lua toate actele de la capat : autorizatie, proiect etc?Nu este un fals...pt ca altcineva a realizat constructia?
-pot cere receptia finala pe numele meu, dat fiind faptul ca voi cumpara si terenul cu contract de vanzare cumparare legal?
Va multumesc!
In 2008 am cumparat cu ante contract o casa cu teren de la 2 familii(terenul era impartit in cote de 1/2 si in indiviziune intre aceste 2 familii).Inainte de a se perfecta actele, una dintre cele doua familii a disparut (a plecat in strainatate si nu s-a mai intors). Am vorbit cu cealalta familie care e dispusa sa imi vanda cota sa de 1/2, si in felul asta sa imi pot finaliza actele.
Problema este ca actele pe constructie nu exista pentru ca nu au facut receptia finala la terminarea lucrarilor iar autorizatia de constructie a expirat in 2010.Eu ma gandeam sa ies din indiviziune cu terenul meu............si...............aici ma incurc ca nu stiu cum sa rezolv cu casa. POT CERE EU AUTORIZATIE PE NUMELE MEU ca si cand casa nu exista? Daca nu ce varianta as mai avea?
Va multumesc!