avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa fara autorizatie

In 2008 am cumparat cu ante contract o casa cu teren de la 2 familii(terenul era impartit in cote de 1/2 si in indiviziune intre aceste 2 familii).Inainte de a se perfecta actele, una dintre cele doua familii a disparut (a plecat in strainatate si nu s-a mai intors). Am vorbit cu cealalta familie care e dispusa sa imi vanda cota sa de 1/2, si in felul asta sa imi pot finaliza actele.
Problema este ca actele pe constructie nu exista pentru ca nu au facut receptia finala la terminarea lucrarilor iar autorizatia de constructie a expirat in 2010.Eu ma gandeam sa ies din indiviziune cu terenul meu............si...............aici ma incurc ca nu stiu cum sa rezolv cu casa. POT CERE EU AUTORIZATIE PE NUMELE MEU ca si cand casa nu exista? Daca nu ce varianta as mai avea?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silvia2011 , utilizator 13:38, 7 Ianuarie 2011
Daca a existat autorizatie de constructie valabila , iar constructia s-a finalizat , trebuie sa faceti doar procesul verbal de finalizare a constructiei , dupa care procedati cum doriti in privinta iesirii din indiviziune.
un antecontract nu va confera un drept de proprietate. pana nu incheiati un act autentic de vanzare-cumparare nu sunteti nici proprietar si nu puteti face vreun demers privind autorizatia de constructie.
@athe, Eu cred totusi ca userul se refera la contract de vanzare cumparare de mana , cand spune antecontract , dar poate ma insel .
Din datele problemei, inteleg ca nu aveti titlu de proprietate ci doar antecontracte de vanzare cumparare. Dat fiind ca nu va puteti prezenta la notar pentru perfectarea vanzarii cumpararii, in baza antecontractelor, solutia este o actiune in instanta de constatare a valabilitatii vanzarii cumpararii, hotararea sa tina loc de titlu.
Buna ziua!
Autorizatia de constructie era valabila pana in 2010, acum a expirat si asta.....problema e ca este pe numele fostului proprietar(cel care a disparut in strainatate) iar pe mine ma intereseaza daca pot face pe numele meu actele pe casa (sau chiar receptia finala).
Eu cand am cumparat in 2008 am luat casa si teren prin ante contract semnat la notar.
Acum, ma vad constransa sa mai cumpar o data terenul cu contract de vanzare cumparare de la cealalta familie care are cota de 1/2 din intreaga suprefata. Deci eu devin proprietara pe teren.....DAR NU STIU CUM SA FAC CU CASA.
- pot lua toate actele de la capat : autorizatie, proiect etc?Nu este un fals...pt ca altcineva a realizat constructia?
-pot cere receptia finala pe numele meu, dat fiind faptul ca voi cumpara si terenul cu contract de vanzare cumparare legal?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare? 1uly 1uly As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Coproprietate teren, situatie speciala magicstar magicstar Buna seara... As dori sa redescriu situatia noastra in speranta unui raspuns lamuritor. Teren detinut de un cuplu, cu autorizatie de constructie pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce acte verificam inainte sa cumparam un apartament nou? Iulian Balinisteanu Iulian Balinisteanu Salutare, vreau sa cumpar un apartament nou, bloc aproape finalizat la care CF-ul va iesi in 6 luni. Pana atunci constructorul cere semnarea unui antecontract ... (vezi toată discuția)