avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare?

As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie sa fac un antecontract sau direct contract de vanzare cumparare...Ce ma sfatuiti?La ce sa fiu atent,ca sa nu fiu inselat?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:25, 30 Noiembrie 2009
Avand toata suma este normal sa faceti act de vanzare cumparare direct, asta daca nu cumva cumparatorul...nu are actele gata. Cereti-i copii de pa actele de proprietate, incheierea de intabulare , certificat fiscal si un extras de carte de funciara de informare. Mergeti la un notar care va v-a spune daca actele sunt in regula. Puteti sa va interesati si la asociatia de proprietari daca are sau nu datorii la intretinere.
Va multumesc pentru raspuns...nu stiu daca actele lui sunt gata...insa stiu doar ca acea casa se afla in stadiu ''la glet'',si mai sunt unele lucruri de finalizat.Sper ca asta sa nu constituie o problema...sau...?
Daca vreti sa fiti sigur ca nu veti pierde casa, dar nu vreti sa incheiati contractul final pana nu sunt toate amanuntele in regula, faceti un ante CVC la notar. E o cheltuiala in plus si se taxeaza in functie de suma pe care vreti sa o dati ca si avans, dar aveti o p"promisiune" de vanzare, ca nu va vinde la altul.
Daca predarea casei trebuie sa fie in stadiu "locuibil", gata de mutare, nu va recomand sa ii dati toti banii si sa incheiati CVC pana nu e casa in faza in care doriti sa o cumparati. O data ce va primii majoritatea banilor s-ar putea sa isi piarda interesul sa mai finalizeze promisiunile si apoi puteti umbla dupa el.
De asemenea sa verificati in extrasul de carte funciara sau la notar cand mergeti, ca imobilul e liber de sarcini, nu e garantat cu acel imobil, ca aveti tot terenul trecut langa casa asa cum este faptic, ...
buna ziua!
vanzatorul dvs trebuie sa aibe si procesul verbal de receptie finala al constructiie, iar dupa trebuie sa intabuleze in CF si dr de prop asupra constructiei.
in functie de stadiul in care se afla cu aceste lucrari, puteti face -dupa cum v-au sfatuti si colegii- un antecontract de vanzare cumparare.
mergeti la un BNP cu toate actele sa le studieze si notarul si solicitati si un extras de informare din CF.
Salut.
Banuiesc ac dv nu cumparati numai casa ( este casa sau apartament ? ) este vb si de teren ?
in fine in toate cazurile trebuie verificate actele de proprietate ale varzatorului la liniuta.

Alte discuții în legătură

Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se ... dragos.velicu dragos.velicu Buna ziua, doresc sa vand un teren fratelui meu, dar plata se va face in avans. Din motive de timp nu putem ajunge inainte la notar pentru a face actul de ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)