Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ...

Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa:

"In calitate de promitenti cumpărători, declaram pe proprie răspundere că la data autentificarii prezentului inscris, nu solicitam notarea promisiunii în cartea funciară a terenului."

Este ceva ce ar trebui sa ma ingrijoreze?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 20:09, 18 Mai 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fără să notati promisiunea în CF poate să mai instraineze apartamentul de 7 ori.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu solicitam notarea promisiunii în cartea funciară a terenului

A cărui teren? Ziceți că vreți să cumpărați un apartament.

De curiozitate întreb, altfel v-a lămurit dl. avocat: dacă nu se notează promisiunea în CF vă puteți trezi că nu mai aveți ce cumpăra și umblați după recuperarea avansului (o să dați avans, nu-i așa?)

Multumesc pentru lamurire!

O alta cauza din antecontract suna cam asa:

"In calitate de promitent-vânzătoare, ne obligam ca până la încheierea actului de vânzare în formă autentică, să nu înstrăinam bunul imobil, să nu il ipotecam, să nu încheiem vreo altă promisiune bilaterală de vânzare și să îndeplinim toate formalitățile necesare edificarii si intabulării constructiei în cartea funciară."

In cazul asta cred ca nu poate sa instraineze bunul imobil nu?

Multumesc!

Probabil e scris gresit " a terenului"! Am cerut un draft de contract si acum il studiez, avand posibilitatea ca luni sa il semnez.

Da, o sa fie un avans, si apoi restul de plata la finalizare. Blocul e ridicat, e la stadiul de finisaje. Iar in zona au fost construite alte imobile de catre acelasi constructor.Emilika40 a scris:

nu solicitam notarea promisiunii în cartea funciară a terenului

A cărui teren? Ziceți că vreți să cumpărați un apartament.

De curiozitate întreb, altfel v-a lămurit dl. avocat: dacă nu se notează promisiunea în CF vă puteți trezi că nu mai aveți ce cumpăra și umblați după recuperarea avansului (o să dați avans, nu-i așa?)1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E un dezvoltator care nici n-a început construcția, de aceea scrie în contract de teren?

Dacă dați informații pe bucățele riscați să primiți răspunsuri care nu vă ajută.

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)