avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma

Buna ziua,
Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru acesta voi plati 90% din suma totala, urmand ca restul sa-l achit la predarea apartamentului si incheierea contractului, pe data de 1 octombrie, cand apartamentul va fi gata. Mentionez ca achizitionez acest apartamentcu plata chas, direct de la dezvoltator,iar blocul este finalizat in proportie de 85%,cu promisiunea ca va fi gata in octombrie.In antecontract sunt trecute toate avizele si aprobarile semnate de autoritati,cu nr. cadastral inscris in cartea funciara a municipiluil Bucuresti.Exista vreun risc daca procedez asa,tinand cont de faptul ca dau o suma mare de bani pe un apartament care inca nu este gata la momentul semnarii antecontractului.Pe santier se lucreaza cu viteza mare si insusi dirigintele de santier si-a cumparat un apartament in acelasi bloc.Va multumesc!
este riscant sa dati un avans atat de mare. Cititi cu atentie contractul si vedeti ce clauze sunt referitoare la situatia in care dezvoltatorul nu finalizeaza constructia la termenul stabilit
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum aveti banii pentru a-l achita nu este cazul sa va hazardati sa dati un avans atat de mare chiar daca dirigintele de santier si-a achizitionat un apartament in blocul respectiv. Nu exista nicio legatura intre diriginte si decizia de a achizitiona un apartament.

Iar notariatul nu trebuie neaparat sa fie agreat de dezvoltator, il puteti impune dvoastra in calitate de cumparator, nu aveti nicio obligatie fata de dezvoltator in acest sens.

Dezvoltatorul poate sa ajunga cu constructia in stadiul de 95% si apoi sa intre in insolventa sau chiar faliment, nu veti putea intra in posesia apartamentului pentru ca blocul nu va avea receptia facuta. Veti alerga dupa bani pana la adanci batraneti.

Un avans corespunzator ar fi 25-30% iar restul ii achitati la finalizarea blocului si receptie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și eu sunt de părere ca avansul este prea mare și va expuneți unui risc foarte mare.
Încercați sa dati 20% cel mult.
Multumesc!

Voi da un avans de 15%.Daca se noteaza in cartea funciara prezentul antecontract riscurile sunt mai mici?Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr de la dezvoltator un apartament aflat în construcție. ce măsuri de siguranță pot sa îmi iau ca să nu pierd avansul, care e destul de consistent? sorin22 sorin22 Bună ziua, Vreau sa cumpăr un apartament aflat în construcție de la dezvoltator. Ideea e ca dezvoltatorul vrea 80% avans,restul de 20% fiind dați la ... (vezi toată discuția)