avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma

Buna ziua,
Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru acesta voi plati 90% din suma totala, urmand ca restul sa-l achit la predarea apartamentului si incheierea contractului, pe data de 1 octombrie, cand apartamentul va fi gata. Mentionez ca achizitionez acest apartamentcu plata chas, direct de la dezvoltator,iar blocul este finalizat in proportie de 85%,cu promisiunea ca va fi gata in octombrie.In antecontract sunt trecute toate avizele si aprobarile semnate de autoritati,cu nr. cadastral inscris in cartea funciara a municipiluil Bucuresti.Exista vreun risc daca procedez asa,tinand cont de faptul ca dau o suma mare de bani pe un apartament care inca nu este gata la momentul semnarii antecontractului.Pe santier se lucreaza cu viteza mare si insusi dirigintele de santier si-a cumparat un apartament in acelasi bloc.Va multumesc!
Chiar si in cazul apartamentelor finalizate exista riscul nefinalizarii tranzactiei iar in cazul celor nefinalizate riscurile sunt mult mai mari.
Ganditi-va ca sunt persoane care platesc avans pentru apartamente care se afla in stadiu de proiect, pe hartie!! Sau cel mult in stadiul de groapa!
Dezvoltatorii seriosi solicita un avans modic, 5-10% iar restul la finalizarea constructiei. Se imprumuta la banci pentru a ridica un ansamblu rezidential ori unu sau zece blocuri, nu construieste din banii primiti din avans de la cumparatori!
Nu inteleg motivul pentru care doriti sa dati un avans atat de mare!
Din moment ce aveti banii pentru acoperirea intregului pret nu are rost sa va expuneti inutil riscului de a umbla dupa recuperarea avansului in cazul nefinalizarii constructiei din cauza dezvoltatorului.
Pana la urma este problema dvoastra daca doriti sa achitati un avans de 90% si sa va expuneti chiar riscului de a pierde banii dar din toate sfaturile primite nu am vazut unul in care sa se spuna ca procedati bine.
Nu voi mai da avans de 90%,ci de 15%.Ideea era ca la avansul mare se dadea o reducere de 4%, la care,desigur voi renunta.Ideea este ca nu vreau sa pierd nici acest avans de 15 %.Cum se pot face lucrurile corect si fara teama de a fi tepuit?Cum pot intra in posesia unui apartament nou, pe care mi-l doresc, fara frica?
cu notarea in Cartea funciara a antecontractului cu stipularea in antecontract a unor clauze penale si cu stipularea in antecontract a faptului ca va puteti sa va adresati si instantei judecatoresti in caz de litigiu.
Pentru 4% reducere stimate user nu renteaza sa dati 90% avans.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr de la dezvoltator un apartament aflat în construcție. ce măsuri de siguranță pot sa îmi iau ca să nu pierd avansul, care e destul de consistent? sorin22 sorin22 Bună ziua, Vreau sa cumpăr un apartament aflat în construcție de la dezvoltator. Ideea e ca dezvoltatorul vrea 80% avans,restul de 20% fiind dați la ... (vezi toată discuția)