avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Ce acte verificam inainte sa cumparam un apartament ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Ce acte verificam inainte sa cumparam un apartament nou?

Salutare, vreau sa cumpar un apartament nou, bloc aproape finalizat la care CF-ul va iesi in 6 luni. Pana atunci constructorul cere semnarea unui antecontract cu avans 10%. Antecontractul se semneaza la un notar cu care el colaboreaza,

As dori sa stiu cum ma pot asigura ca vanzatorul are toate actele in regula si ca ce cumpar eu este exact ce pretinde el.

Solicit aceste documente de la constructor sau notar inainte de antecontract?
- Certificat de urbanism
- Autorizatie constructie
- Acte proprietate teren
- Proces verbal de receptie lucrari ( se poate la antecontract?)
- Extras carte funciara ( nu am inteles daca este pe tot blocul?)
- Cartea tehnica a constructiei (mi s-a dat de inteles ca nu au ei timp de asa ceva)

Iar legat de clauze cum ma pot asigura ca apartamentul va fi racordat la retelele de utilitati, liftul si finisajele pe spatiile comune ale imobilului sa fie finalizate in momentul cand se face contractul vanzare-cumparare final?

Orice raspuns poate fi o clarificare, Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:20, 1 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vă puteți asigura 100%, puteți însă încerca.
La acest moment, cum construcția nu este finalizată, nu prea are cum să existe proces-verbal de recepție a lucrărilor. La fel stau lucrurile și pentru cartea construcției.
”Cartea tehnica a constructiei (mi s-a dat de inteles ca nu au ei timp de asa ceva)” - asta sună cel puțin dubios din partea unui constructor, cunoscând că există obligația legală de a preda această documentație iar sancțiunea este o amendă destul de mare.

Legat de clauze, contractul este legea părților; menționați în el obligațiile „ca apartamentul va fi racordat la retelele de utilitati, liftul si finisajele pe spatiile comune ale imobilului sa fie finalizate in momentul cand se face contractul vanzare-cumparare final”. Prevedeți și sancțiuni în caz contrar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie sa primesc in urma cumpararii unui imobil, parte dintr-un sir de case HannybalKing HannybalKing Va salut! Am achizitionat de curand un imobil dotat cu centrala termica pe gaze, put pentru apa. Imobilul este racordat la electricitate si ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri privind contractul de vanzare cumparare asupra unui imobil BogdanMo BogdanMo Situatia de azi. Constructia finalizata, luat receptie anul trecut. Fatada exterioara executata de proprietar pentru toata cladirea. Bransamentul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate retragere dintr-un antecontract de vanzare cumparare ... George.Alexandru. George.Alexandru. Posibilitate retragere dintr-un antecontract de vanzare cumparare apartament sau reclamatii ce pot fi aduse vanzatorului promitator pentru a grabi ... (vezi toată discuția)