libercugetator a scris:
bogdanis a scris:
"troli"...parca alergau pe campiile Gondorului in stapanul inelelor. legat de cincinali (cei cu 5 ani vechime):D si INM-isti, nu vreau sa revin la ce s-a dezbatut pana acum dar am sa o fac... e vorba de frustarea celor de la INM , ma scuzati dar asta e :( .vin dintr un domeniu in care exista aceeasi diferenta: unii se chinuie pe bancile scolii si ajung mai apoi pe picior de egalitate cu cei care sar aceasta etapa aparent "obligatorie" - obligatorie mi se pare mie, dar nu este asa. Reflectand, imi dau seama ca era doar o frustrare de-a mea si a celor ca mine. Cei care acum sunt la INM , daca ar ar fi avut 5 ani vechime ce modalitate de adimitere ar fi preferat ? sunt convins ca tot INM-ul...
deocamadata astea sunt modalitatile de admitere in aceasta breasla. Sunt curios ce veti mai spune dupa ce vor uniformiza probele de examen si vor introduce stagiatura?
Nu stiu din ce domeniu vii dumneata, dar clar ca din INM nu, deci de ce comparam mere cu pere?Daca magistratii admisi cu 5 ani vechime vor sustine examen de capacitate, nu mai comenteaza nimeni nimic, te asigur boganis. E usor sa "banalizezi" argumentele unor oameni pe seama frustrarilor, extrem de usor. Nu stiu ce faceam daca as fi avut 5 ani vechime intr-o profesie juridica si familie, probabil ce puteam. Dar nici nu as fi comentat sustinand in pofida tuturor evidentelor ca nu e o metoda facila si profund "saritoare" de etape. As fi tacut din decenta, fara sa critic ceea ce nu cunosc, respectiv INM-ul Cat despre stagiu, parerea mea este ca cei mai multi candidati se tem de capacitate, un examen foarte serios, si nu de stagiu...dar poate e doar impresia mea, imi cer scuze daca gresesc. Dovediti-mi voi contrariul.
eu zic ca acest examen groaznic de capacitate este o etapa fireasca dupa cei 2 ani de studii... doar nu ai vrea sa stai 2 ani in bucuresti la "facultati" si pe urma sa pleci acasa...sunt niste bani investiti in oameni care trebuie sa comfirme, iar cei cu INM ul asta trebuie sa faceti, sunteti acolo sa invatati si nu sa va vaietati cat de mult e de citit si prin ce examene treceti...haideti cu totii sa ne apucam sa ne vaietam si sa scriem pe forumuri cat de greu e in mina, pe santier la 50 grade celsius, cat de greu e ca medic fara o dotare materiala corespunzatoare, ca profesor pe 8 milioane...da! foarte simplu, veti spune ca ei nu se compara cu voi! de fapt nimeni nu se compara cu voi.
daca esti profesionist si crezi in ceea ce faci, iti place ceea ce faci, discutiile de aici nu ar trebui sa existe.
Invatati pt voi, pt. ca asta v-ati dorit si nu pt. ca trebuie sa dati o lectie celor cu 5 ani vechime sau altor categorii profesionale.