avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanis

Activitate bogdanis

Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
libercugetator a scris:

bogdanis a scris:

"troli"...parca alergau pe campiile Gondorului in stapanul inelelor. legat de cincinali (cei cu 5 ani vechime):D si INM-isti, nu vreau sa revin la ce s-a dezbatut pana acum dar am sa o fac... e vorba de frustarea celor de la INM , ma scuzati dar asta e :( .vin dintr un domeniu in care exista aceeasi diferenta: unii se chinuie pe bancile scolii si ajung mai apoi pe picior de egalitate cu cei care sar aceasta etapa aparent "obligatorie" - obligatorie mi se pare mie, dar nu este asa. Reflectand, imi dau seama ca era doar o frustrare de-a mea si a celor ca mine. Cei care acum sunt la INM , daca ar ar fi avut 5 ani vechime ce modalitate de adimitere ar fi preferat ? sunt convins ca tot INM-ul...
deocamadata astea sunt modalitatile de admitere in aceasta breasla. Sunt curios ce veti mai spune dupa ce vor uniformiza probele de examen si vor introduce stagiatura?

Nu stiu din ce domeniu vii dumneata, dar clar ca din INM nu, deci de ce comparam mere cu pere?Daca magistratii admisi cu 5 ani vechime vor sustine examen de capacitate, nu mai comenteaza nimeni nimic, te asigur boganis. E usor sa "banalizezi" argumentele unor oameni pe seama frustrarilor, extrem de usor. Nu stiu ce faceam daca as fi avut 5 ani vechime intr-o profesie juridica si familie, probabil ce puteam. Dar nici nu as fi comentat sustinand in pofida tuturor evidentelor ca nu e o metoda facila si profund "saritoare" de etape. As fi tacut din decenta, fara sa critic ceea ce nu cunosc, respectiv INM-ul Cat despre stagiu, parerea mea este ca cei mai multi candidati se tem de capacitate, un examen foarte serios, si nu de stagiu...dar poate e doar impresia mea, imi cer scuze daca gresesc. Dovediti-mi voi contrariul.

eu zic ca acest examen groaznic de capacitate este o etapa fireasca dupa cei 2 ani de studii... doar nu ai vrea sa stai 2 ani in bucuresti la "facultati" si pe urma sa pleci acasa...sunt niste bani investiti in oameni care trebuie sa comfirme, iar cei cu INM ul asta trebuie sa faceti, sunteti acolo sa invatati si nu sa va vaietati cat de mult e de citit si prin ce examene treceti...haideti cu totii sa ne apucam sa ne vaietam si sa scriem pe forumuri cat de greu e in mina, pe santier la 50 grade celsius, cat de greu e ca medic fara o dotare materiala corespunzatoare, ca profesor pe 8 milioane...da! foarte simplu, veti spune ca ei nu se compara cu voi! de fapt nimeni nu se compara cu voi.
daca esti profesionist si crezi in ceea ce faci, iti place ceea ce faci, discutiile de aici nu ar trebui sa existe.
Invatati pt voi, pt. ca asta v-ati dorit si nu pt. ca trebuie sa dati o lectie celor cu 5 ani vechime sau altor categorii profesionale.
Răspuns la discuția ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
"troli"...parca alergau pe campiile Gondorului in stapanul inelelor. legat de cincinali (cei cu 5 ani vechime):D si INM-isti, nu vreau sa revin la ce s-a dezbatut pana acum dar am sa o fac... e vorba de frustarea celor de la INM , ma scuzati dar asta e :( .vin dintr un domeniu in care exista aceeasi diferenta: unii se chinuie pe bancile scolii si ajung mai apoi pe picior de egalitate cu cei care sar aceasta etapa aparent "obligatorie" - obligatorie mi se pare mie, dar nu este asa. Reflectand, imi dau seama ca era doar o frustrare de-a mea si a celor ca mine. Cei care acum sunt la INM , daca ar ar fi avut 5 ani vechime ce modalitate de adimitere ar fi preferat ? sunt convins ca tot INM-ul...
deocamadata astea sunt modalitatile de admitere in aceasta breasla. Sunt curios ce veti mai spune dupa ce vor uniformiza probele de examen si vor introduce stagiatura?
un_candidat a scris:

de fapt cu titlu de legenda am auzit ca ar fi promovat proba teoretica si unul care fusese condamnat pt trafic de persoane. A fost respins. Dar asta nu stiu daca e adevar sau doar legenda

tare...intre 2 grupuri de pakistanezi mai punea mana si pe procedura penala sau pe succesiuni :P eu zic ca e doar legenda
ce treaba are nup-ul cu buna reputatie...stiti f bine ca numai in cz 18 ind 1 sunt probleme pt ca atunci se incepe up, deci a existat ceva.
sa fim seriosi... ceea ce se urmareste "pe teren" e ca nu cumva sa fii vreun "antisocial", ma refer la scandaluri cu toata lumea, tulburarea linistii si ordinii publice prin actiuni de genul "chef de chef cu guta si ai lui de 2-3 ori pe saptamana", scandaluri aplanate de politie etc....nu cred ca priveste pe vreunul de aici si oricum si astea sunt chestii relative care nu sunt contabilizate :)
Cat despre relatia tensionata cu vreun vecin :D, cine nu s-a certat cu vecinul pe locul de parcare, macar odata X-(
Alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii trebuie reluate. Curtea Constituţională a admis, marţi, cele două contestaţii depuse de PDL privind validarea listei membrilor CSM. Judecătorii au luat această decizie cu 5 voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".
judecătorii Lidia Bărbulescu şi Dan Lupaşcu şi procurorul Dan Chiujdea - aleşi în 2004 pentru un mandat de şase ani şi desemnaţi pentru un alt mandat la alegerile din 2010 - nu mai pot exercita un nou mandat. Curtea Constituţională a admis, marţi, ambele contestaţii ale senatorilor PDL privind validarea celor 11 membri aleşi de magistraţi, pentru un mandat de şase ani, în noul CSM, precum şi a celor doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM.....nvalidarea alegerilor în CSM instaurează haosul în Justiţie.:stunned:
rozalinda a scris:

Eu am intrebat pentru ca ma interesa procedura!Crede-ma pe mine una m-ar avantaja sa mai suplimenteze deoarece nu sunt printre primii ca sa pot sa-mi aleg mai aproape de casa,dar chiar nu ma pot bucura,pentru ca nu-mi pot cladi fericirea pe tragedia altora.
Chiar daca ma duc mai departe de casa,as prefera sa intre si acea persoana decat sa se suplimenteze,si asta pentru ca si eu stiu ce emotii am avut pana s-a afisat psihologicul (rezultatele ).Cei cu care am vorbit stiu cate griji imi faceam.
Eu una as dori sa-i mai acorde o sansa.daca vei citi postarile mele din perioda psihologicului,vei vedea ca mie imi pare anormal ca o persoana care a luat grila din 21.11,care a avut ambitia sa invete,sa se concentreze atunci sa pice psihologicul!!!Nu cred ca poate avea probleme asa grave incat sa pice,efectiv nu cred...

in situatia in care vor suplimeta nr. de locuri (de ex cu 5 posturi) aceasta procedura va avea loc ulterior repartitiei. practic nu ai cum sa alegi din cele 5 posturi scoase ulterior.
am inteles. Inca o data imi pare rau pt colegul/colega.
Aveti idee ce va urma? alte optiuni pt repartitie?
imi pare rau pt colegul/colega picat. Oare a fost reexamint de catre aceeasi comisie?