avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian_N

Activitate Lucian_N

Va rog sa-mi comunicati daca urmatorul cod caen se incadreaza la microintreprinderi cu ipozitare 3%:

7112-Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea.

Daca nu, va rog sa-mi spuneti sub ce cod caen pot defasura activitati de inginerie in constructii putea fi incadrat la impozitare cu 3% pe venit.

Va multumesc!
Raspunsul enuntat de consultantul Apa_dulce contine doar niste principii generale.
Textul meu prezinta o situatie particulara - cea a salariului brut (inscris in cartea de munca si pe contractul de munca) = valoarea contractului PFA; amandoi platesc aceleasi taxe (10,5%, 5.5%, 0,5%, impozit 16%), doar ca la angajat mai exista si taxele platite de angajator. (20.8%; 5.2%, 0.5%, 0.85% .....)
Poate cineva, va rog, sa-mi raspunda la cele 2 intrebari?
Va multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in privinta dilemei urmatoare:
CAS 20.8% platit de angajator (pentru o persoana angajata cu carte de munca) are influenta in calcularea pensiei finale? sau doar cei CAS individual 10,5% aferent angajat?

Raspunsul este relevant pentru a stabili daca:
un PFA care plateste taxele similare cu sumele (retineri salariale) aferente unui angajat (CAS 10,5%, Asigurari de sanatate 5.5%....) va beneficia de aceasi pensie cu un angajat, care, pe langa sumele-retineri salariale aferente angajat, are in calcularea taxelor aferente unui salariu si sumele aferente angajatorului, printre care CAS 20,8%)?

Va multumesc!