avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate p.daniel

Activitate p.daniel

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista posibilitatea de transfer sume de bani intre persoane fizice. Sa spunem ca avem doua persoane A si B care au facut o investitie pe numele persoanei A, investitie pe persoana fizica. Exista o forma legala prin care A poate sa ii transfere bani din profitul obtinut in urma investitiei persoanei B ?. Persoana A plateste impozit pe banii rezultati. Nu se poate face firma pentru ca este un proces mai complicat pentru obtinerea unor documente mai speciale pe firma. Pe persoana fizica este mai simplu si se poate declara impozitul pe venituri suplimentare fara probleme.
Răspuns la discuția SRL fara angajati
Firma nu are probleme. Doar ca se incadreaza in legislatia de acum. Adica suntem 2 asociati, care suntem si administratori. Principalul domeniu de activitate este IT, in special software, pagini web. Acest lucru il facem noi, nu avem nevoie de angajati, momentan, deoarece nu avem activitate care sa ne depaseasca fortele. Sediul social este la unul de la noi acasa, nefiind obligati sa desfasuram activitatea doar in judetul unde avem firma, deoarece activitatea principala la noi se desfasoara pe internet. Cand spuneti suspendare activitate va referiti la inchiderea firmei?
Da, stiu ca optiunea de 3% necesita sa ai angajati. Initial firma asa a fost facuta. Dar neangajand pe nimeni in 3 luni am trecut automat la SRL cu 16% impozit. Dar am inteles ca odata cu intrarea in UE se pregateste o schimbare pentru acest domeniu. Se doreste scoaterea de pe piata a unor SRL-uri (mici). Acest lucru, din cate am inteles eu s-ar dori prin inpunerea unor noi reguli.
Pai care vor fi noile reguli de infiintare al unui SRL. Va trebui sa un minim de angajati, va trebui un capital social mai mare ca cel de pana acum. Cu cei care nu se incadreaza ce se va intampla?
Are cineva idee?
Buna ziua, va supun problemei urmatorul lucru : am un SRL care nu are angajati. Platesc 16% la stat. Suntem 2 asociati, eu si partenerul meu. As dori sa stiu care sunt noile prevederi care trebuiesc indeplinite dupa aderarea la UE. Cifra de afaceri este sub 50 mil/an. Multumesc.