avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara angajati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara angajati

Buna ziua, va supun problemei urmatorul lucru : am un SRL care nu are angajati. Platesc 16% la stat. Suntem 2 asociati, eu si partenerul meu. As dori sa stiu care sunt noile prevederi care trebuiesc indeplinite dupa aderarea la UE. Cifra de afaceri este sub 50 mil/an. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lidiahatos , utilizator 12:02, 14 Martie 2006
Are cineva idee?
prevederi in ce sens?
Pai care vor fi noile reguli de infiintare al unui SRL. Va trebui sa un minim de angajati, va trebui un capital social mai mare ca cel de pana acum. Cu cei care nu se incadreaza ce se va intampla?
Oblgatia de a avea angajati este impusa doar in anumite cazuri (spre ex. optiunea de 3% impozit). Ca regula, o soc. com. nu poate fi obligata sa aiba angajati.
Cat priveste capitalul social, vezi proiectul de modificare a Legii 31/1990, care este redactat in concordanta cu cerintele legislatiei comunitare
Da, stiu ca optiunea de 3% necesita sa ai angajati. Initial firma asa a fost facuta. Dar neangajand pe nimeni in 3 luni am trecut automat la SRL cu 16% impozit. Dar am inteles ca odata cu intrarea in UE se pregateste o schimbare pentru acest domeniu. Se doreste scoaterea de pe piata a unor SRL-uri (mici). Acest lucru, din cate am inteles eu s-ar dori prin inpunerea unor noi reguli.

Alte discuții în legătură

Incadrare microintreprindere de la 01,08.2017 solov solov Avand in vedere noile reglementari aparute, referitor la incadrarea microintreprinderilor, as dorii sa intreb daca se mai tine cont de nr. de pana la 9 ... (vezi toată discuția)
Bun in coproprietate un evidenta unei noi companii infiintate? radu_vasilescu87 radu_vasilescu87 Buna ziua, speta interesanta. Societatea A tocmai a cumparat o cota indiviza de 1/2 dintr-un imobil(inca nu a iesit extrasul de carte funciara). Cealalta ... (vezi toată discuția)
Administratori BMV BMV Se da un SRL cu 4 administratori persoane juridice. Unul dintre administratori suspenda activitatea firmei. Alt administrator vinde 100% din capitalul social ... (vezi toată discuția)