Se da un SRL cu 4 administratori persoane juridice. Unul dintre administratori suspenda activitatea firmei. Alt administrator vinde 100% din capitalul social si nu mai are nicio calitate in firma respectiva.
Ce se intampla daca nu au anuntat societatea cu privire la aceste modificari? Chiar daca ulterior acestor modificari SRL-ul respectiv a actualizat actul constitutiv?
Va multumesc
Administratorii nu au competenta in a suspenda activitatea societatii, de a cesiona partile sociale( a vinde societatea) doar daca li s-au conferit special de AGA aceste puteri.
Multumesc pentru raspuns: cred ca nu a fost foarte clara intrebarea mea. Voi incerca sa fiu mai explicit:
SRL Principal are 4 administratori persoane juridice, numite in continuare:
SRL 1
SRL 2
SRL 3
SRL 4
Ce se intampla:
SRL 1 suspenda activitatea companiei, nu anunta insa SRL principal, nu cere sa fie revocat din functie
SRL 2 vinde actinile propriei companii, nu anunta insa SRL principal, nu cere revocarea din functie
Dupa circa 6 luni, SRL Principal actualizeaza actul constitutiv, pastrand cei 4 administratori!
De asemenea, reprezentantii legali ai SRL 1, SRL 2, SRL 3, SRL 4 sunt si asociati in firma SRL PRINCIPAL.
As aprecia in mod deosebit raspunsul dumneavoastra. Va multumesc inca o data.
Este o problema destul de alambicata. Banuiesc ca nu doriti sa va dau solutia dupa descrierea starii de fapt pe care ati facut-o si din care nu se intelege mai nimic. Sfatul meu este sa luati toate documentele pe care le aveti si sa cereti parerea unui avocat cu actele pe masa. Totul se poate interpreta dupa prevederile actului constitutiv al SRL principal, care ar fi trebuit sa fie semnat de toti asociatii persoane fizice sau juridice sau o persoana imputernicita de acestia.
Revocare administrator
Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)