avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator SRL

Buna seara,am si eu o intrebare,va rog frumos: o persoana X este asociat(alaturi de alte 4 persoane,A,B,C,D) si administrator la un S.R.L,comform act constitutiv la data infiintarii.Daca se intruneste AGA si X cesioneaza catre A toate partile sociale pe care le detine(pe deasupra ,comform AGA,X se retrage din societate nemaiavand nici o pretentie asupra societatii),iar in actul constitutiv actualizat la data cesionarii la capitolul "administrarea societatii",ca administrator este trecut doar persoana A, fara a se mentiona expres ca X nu mai este administrator-mai poate fi considerat X administrator al SRL-ului respectiv?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 20:51, 8 Octombrie 2012
Nu conteaza pana la urma ce scrie in actul constitutiv actualizat, foarte importante sunt hotararile adunarii generale. Daca ati fost administrator in societate si cu ocazia cesiunii partilor sociale, ati uitat, (sau poate ceilalti nu au fost de acord) sa revocati in mod expres administratorul X, atunci el va figura mai departe in actele societatii, chiar daca in actul constitutiv figureaza acum numai administratorul A. Verificati la registru, prin cererea unui certificat constatator, daca mai figurati sau nu. Eu zic ca da, daca nu ati revocat prin AGA administratorul X.
Din acest motiv nici nu au remarcat eroarea pentru ca scopul introducerii acestui act constitutiv actualizat a fost numai motivarea unui cost suplimentar, 30 de lei actul constitutiv si publicarea unui extras in monitorul oficial de inca 50-54 lei. Poate ne ajuta si il desfiinteaza odata cu introducerea noului sistem de taxare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Procedura retragere asociat din srl QED QED Asociata in cauza este plecata definitiv din tara si este de acord sa se retraga (are 49%). Care este procedura de urmat la Registrul comertului? Am inteles ... (vezi toată discuția)