avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procedura retragere asociat din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procedura retragere asociat din SRL

Asociata in cauza este plecata definitiv din tara si este de acord sa se retraga (are 49%). Care este procedura de urmat la Registrul comertului?

Am inteles ca trebuie facuta evaluarea elementelor de activ si de pasiv. In conditiile in care firma este suspendata de aproape 3 ani, deci nu a avut activitate (bilanturile au fost depuse), mai e necesara aceasta evaluare? Daca daca, cine o face?

Este suficient daca se depune la registrul comertului o hotarare AGA, declaratia asociatei si, evident, actul constitutiv actualizat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet , Avocat 21:04, 6 Februarie 2013
Va recomand procedura cesionarii partilor sociale detinute.
Prin hotararea AGA asociata cesioneaza celuilalt asociat partile sociale (49 % din capital social) si astfel societatea devine o societate cu asociat unic (100% din capital). Sau asociata cesioneaza unei terte persoane partile sale sociale si societatea va avea in continuare tot doi asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea bunurilor la retragerea unui asociat dariusv. dariusv. :)Buna Seara, Am nevoie de niste informatii sau mai bine zis sfaturi,sunt asociat intr-o firma cu raspundere limitata iar asociatul meu vrea sa se retraga ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Costy S Costy S Buna seara, Intr-o societate cu raspundere limitata cu 2 asociati, unul dintre ei doreste sa se retraga din societate si sa cedeze partile sociale celuilalt ... (vezi toată discuția)