avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate mihaiabana

Activitate mihaiabana

Buna ziua. Locuiesc la Valcea si am o gradina mica la Botosani. Un satean vrea sa lucreze pamantul. Eu nu mai stiu de unde pana unde se intinde. Daca inchei un contract de arendare prin acest contract pot sa-l imputernicesc cumva pe arendas sa-i cheme pe cei de la primarie sa-mi masoare terenul ca apoi sa-l lucreze? Sau trebuie sa-i dau procura prin notariat pentru ca el sa ma reprezinte in fata comisiei primariei in vederea gasirii amplasamentului si al masurarii acestuia? Si apoi sa inchei un contract de arendare. Va multumesc.
Multumesc frumos. O sa va ascult sfatul si o sa o fac in aceasta seara pt. maine am primul termen. Asa se intampla cand esti nou intr-o profesie. La stagiile de pregatire profesionala de pe vremea stagiaturii nu se facea nimic. Si acum imi sparg capul cu diferite probleme la care nu gasesc intotdeauna solutii pe net. Si mai am si maestrul in alta localitate si imi este mai greu. Multe multumiri.
Va multumesc. In acest moment mai pot sa introduc cu succes actiunea in tagada paternitatii? Sau e tardiv si o iau de la inceput introducand cele 2 actiuni una dupa alta? Si pe care ar trebui sa o introduc prima?
Buna seara.
Am nevoie de un sfat colegial. Am introdus o cerere de repunere in termen pentru exercitarea dreptului la actiune in tagada paternitatii. Am gasit un model pe net. Vorbind cu un coleg mi-a sugerat ca cererea ar trebui sa aiba 2 capete de cerere distincte. Eu nu le-am trecut distinct. Dar am formulat pe finalul cererii : " In cazul admiterii acestei cereri, va rog sa fixati un nou termen de judecata pentru a-mi da posibilitatea sa timbrez actiunea in tagada paternitatii si sa cer incuviintarea probelor in dovedirea actiunii." Trebuie sa mai fac o precizare in care sa arat ca am doua capete de cerere in actiune sau judecatorul care va intra in proces va intelege ca eu de fapt urmaresc sa pot tagadui paternitatea? Sau imi trebuie o actiune in tagada paternitatii separata?
Multumesc. Deci in cazul meu trebuie sa introduc o cerere pentru completarea hotararii cu privire la restituirea diferentei achitate in plus?
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa recuperez o diferenta de taxa de timbru platita in plus, ceruta in concluziile scrise dar neregasita in sentinta. Va multumesc