avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate radumirceaababi

Activitate radumirceaababi

Discuție Legislatie
Sunt politist si conform statutului politistului, art. 45 alin. 1 lit. i ,, politistului ii este interzis să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică,,.
Prin adresa nr. 5597/20.08.2013, Sindicatul National al Agentilor de Politie ne informeaza ca, urmare a modificarilor aduse de art. 40 pct. 3 din Legea nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, care completeaza art. 96 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatii publice ..., ,, Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar - artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului.
Prin aceeasi adresa se face referire la prevederile art. 39 lit. y din Legea nr. 284/2010 care prevede : ,, la data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga orice alte dispozitii contrare prezentei legi ,,. Dispozitii contrare Legii nr. 284/2010 sunt si cele prevazute in art. 45 alin. 1 din Statutul Politistului ,, este interzis sa detina orice alta functie publica sau private pentru care este retribuit, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant, a activitatilor de cercetare stiintifica si creatie literar-artistica,,.
Deasemenea, prin adresa nr. 1837/06.04.2012, Agentia Nationala de Integritate opineaza ca functionarii publici cu statut special pot exercita activitati si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public cu statut special potrivit fisei postului, cu obligatia respectarii regimului incompatibilitatilor si al conflictelor de interese care le este aplicabil.
Am solicitat un punct de vedere comenzii institutiei din care fac parte, iar din raspunsul acesteia rezulta ca : potrivit legii nr. 161/2003, art. 115 si a legii nr. 360/2002 art. 45 alin. 1 desfasurarea oricarei activitati care nu se incadreaza in cele expres mentionate in art. 45 lit. I din Legea nr. 360/2002 este interzisa.
Care este pozitia dvs. fata de cele de mai sus.
Va multumesc.
sunt nascut in 23.05.1967; in ce conditii ma pot pensiona...