avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate nayra

Activitate nayra

Răspuns la discuția Vechime in specialitate.
Multumesc.
Răspuns la discuția Vechime in specialitate.
Nu mai inteleg nimic.Ce sa fac acum ? Mi-au respins dosarul pe motiv ca nu am noua ani vechime , maternitatea nu constituie vechime in specialitate, in opinia lor, deoarece legea nu retroactiveaza , spun ei. Eu pot sa fac contestatie si voi face, dar nu stiu ce sa invoc, caci daca se dorea armonizarea legii interne cu cea europeana , legiuitorul trebuia sa mentioneze ca perioada de CCC constiutuie vechime in specialitate indiferent de anul nasterii, copilului, nu ? Daca aveti cunostinta de vreo decizie in acest sens ajutati-ma va rog ! Multumesc.
Doresc sa intreb daca am avut concediu de maternitate in perioada 28.05.2003 -14.07.2005 se considera acum vechime in specialitate ? Doresc sa ma inscriu la un concurs si mi se cer minim 9 ani in specialitate.In profesie am 7 ani jumatate munciti,dar cu maternitatea as avea noua ani, dar nu stiu daca acea perioada mi se considera acum vechime in specialitate, caci OUG 124/2012 mentioneaza acest aspect, ca si perioada de maternitate se considera vechime in specialitate.Multumesc mult.
Buna ziua ,


As dori o lamurire la urmatoarea problema:pana in data de 01.07.2011 persoana in cauza a fost angajata si implicit a avut calitatea de asigurat , toate contributiile la stat fiind platite. In perioada 01.07.2010 - 01.07.2011 a fost pe somaj.Apoi in lunile august si septembrie 2011 a achitat CAS-ul din mana , dar doar doua luni, caci ulterior nu a mai achitat niciun leu.Cand s-a prezentat la Casa de sanatate pentru a vedea in ce conditii poate primi card de sanatate i s-a spus ca are de achitat o suma exorbitanta -vreo 20 si ceva de milioane debit plus penalitati.Cum este posibil si care este baza legala pentru obligarea la plata acestor sume aberante, daca in acest timp nu a realizat niciun venit impozabil? Mai mentionez faptul ca i s-a spus ca a gresit ca a platit acele doua luni , CONSIDERANDU-SE ca a avut venituri.In luna decembrie 2013 a infiintat un PFA , este inregistrat la finante , dar nu a realizat venituri .Este posibil ca pentru aceasta perioada decembrie 2013 - octombrie 2014 sa se perceapa CAS chiar daca nu a realizat venituri impozabile?.In speranta unui raspuns ,va multumesc
Răspuns la discuția dilema
Daca doresti sa intri in barou ca avocat definitiv trebuie sa astepti sa ai cinci ani vechime. La mine situatia e inversa, am peste cinci ani vechime , dar nu am definitivatul luat sub forma examenului.Sunt definitiva in virtutea legii consilierilor juridici.Acum am si eu o intrebare - unde ai sustinut examenul de definitivat in profesia de consilier juridic si in ce a constat mai exact acest examen ?

Multumesc.
Răspuns la discuția dilema
Prevederile art. 19 alin 5 sunt destul de clare, in sensul ca , pentru a intra in avocatura ca avocat definitiv trebuie sa fie indeplinita prevederea vechimii de 5 ani in alte profesii, insa si aceasta vechime este conditionata de absolvirea definitivatului in profesia din care provi. Daca este indeplinita conditia definitivatului- cazul tau, este necesar sa fie indeplinita si cea a vechimii de 5 ani , caci altfel ar fi fost stipulat un alt numar de ani ca si vechime, ex. 2 ani , caci dupa acest termen poti sa te definitivezi in profesia de consilier juridic.Asa cum a sustinut si colega noastra cristina_cir poti sustine examen ca avocat stagiar.
Răspuns la discuția dilema
Multumesc de raspuns.Oricum merg mai departe si dumnezeu cu mine, numai ca nu-mi este totuna sa fiu avocat stagiar sa ma pliez dupa avocatul indrumator, sau sa fiu pe propriile-mi forte si cunostinte .
Răspuns la discuția dilema
In ce an ai sustinut examenul ? Poate ai fost avantajata si de faptul ca aveai 10 ani si oricum puteai fi primita in barou cu scutire de examen- prevedere care acum a fost si ea inlaturata, ca doar daca esti consilier juridic 10 ani nu ai cunostinte suficiente pentru a deveni avocat !!! #-o. Eu sunt inscrisa in tabloul consilierilor juridici ca si consilier juridic definitiv , dar aceasta noua prevedere ma nelinisteste ,ma gandesc sa nu fie un impediment in a sustine examenul pentru a deveni avocat definitiv.Eram optimista cand am citit si Decizia 110 / 22.01.2010 a UNBR , in care dadea lamuriri vizavi de consilier definitiv si avocat definitiv. Acum cred ca, oricum ma voi pune pe invatat , caci si farama de speranta care exista cu privire la intrarea in barou cu scutire de examen daca ai 10 ani vechime in profesie ne-a fost spulberata, acum chiar daca esti doctor in drept trebuie sa susti examen daca vrei sa devi avocat !!!!!X-(
Discuție dilema
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt consilier juridic de 7 ani si doresc sa dau examen de intrare in avocatura .Tocmai am citit modificarile legii 51/1995 aduse prin Legea 270/ 22.12. 2010. Ma intereseaza in mod special ART. 19 alin.(5) - Cel care a promovat examenul de primire in profesia de avocat si care pana la data sustinerii examenului de primire in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani dobandeste calitatea de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de definitivare prevazut la alin. (1), cu conditia promovarii examenului de definitivat in profesia din care provine. Intrebarea mea este: fiind deja definitivata in profesie, dar fara absolvirea unui examen , ci in virtutea legii 514/ 2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic avand vechimea ceruta de lege art. 12 alin 3, voi putea sustine examenul de intrare in avocatura ca avocat definitiv?, in conditiile in care, chiar daca am calitatea de consilier juridic definitiv , nu am promovat vreun examen de definitivare ? Cum interpretati voi, stimati colegi , acest articol? Exista posibilitatea ca si altii, de pe acest forum sa se confrun:Ote cu aceasta dilema.
O zi buna . :sorry: