smeagull a scris:
O alta solutie (nastrusnica, extrema, si a carei aplicare nu o recomand): minora care are 16 ani impliniti dobandeste capacitate deplina de exercitiu prin casatorie (devine oarecum majora).
Capacitatea astfel dobandita se pastreaza chiar si dupa un eventual divort.
In acest fel, insa, obligatiile de intretinere pe care le au parintii vor fi transferate asupra sotului.
In alta ordine de idei, mi-e greu sa cred ca autoritatea tutelara va ... agrea ideea incredintarii minorei unui barbat cu care aceasta are o relatie ... afectiva.
Din cate stiu, capacitatea deplina de exercitiu dobandita prin casatorie se pierde in urma unui divort. Oricum iese din calcul.
Apoi, daca as deveni tutore legal, intram in alte belele:
"Art. 218. - (1) Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare stricta de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex a carei varsta este intre 15 si 18 ani, daca fapta este savarsita de
tutore sau curator, ori de supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.