Buna seara,
Ma puteti ajuta cu mai multe detalii ? In baza carei legi si ce alineat ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Incep prin a descrie cat mai pe scurt situatia mea :
Am prestat servicii pentru o anumita firma, am emis factura urmata de deviz de lucrari. Acestea au fost semnate si acceptate numai ca nu au fost achitate nici dupa 90 de zile de la data scadenta. Am facut somatie, apoi am mers in instanta si am cerut ordonanta de plata OUG 119/2007 / art.1014 CPC ş.u. Am castigat si am mers la un executor. Acesta a blocat conturile debitorului, dar nu am gasit nici un ban. Respectivul a deschis intre timp alt cont la alta banca si a reusit sa isi incaseze din facturi acolo pana l-am blocat si pe acesta.
Din mai multe cercetari am aflat ca nu sunt singurul care are bani de recuperat. Administratorul si-ar fi mutat din contracte pe alta firma, si de aceasta nu il mai intereseaza. Efectiv a sustras banii si i-a folosit dupa bunul plac.
Mai am de recuperat 40000 lei, dar am aflat ca sunt mult mai multi si prejudiciul ajunge undeva la 400 000 euro !.
Va rog sa ma indrumati cu ce as mai putea face . Pot sa ii fac o plangere penala pentru inselaciune administratorului si firmei ?
Va multumesc.
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
nu a stiut sa evalueze cumpatat si profesinist sumele compensatorii cuvenite clientilor lor, prejudiciindu-i pe acestia
Exact asta m-ar interesa pe mine, cum sa evaluez ce suma ar trebui sa cer tinand cont de ce? de zile spitalizare, zile recuperare, gravitatea loviturilor ... ?
" daunele morale: in conformitate cu legislatia si jurisprudenta din Romania; "
Adica?
Conform Norme RCA 2007 :
....
Stabilirea despagubirilor in cazul vatamarii corporale sau al decesului
Art. 51. - La stabilirea despagubirilor pe baza conventiei dintre asigurati, persoanele prejudiciate si asiguratori, in cazul vatamarii corporale sau al decesului unor persoane, se au in vedere urmatoarele:
1. in caz de vatamare corporala:
a) diferenta dintre veniturile nete ale persoanei vatamate, probate cu documente fiscale, si indemnizatia primita din fondurile persoanei juridice sau fizice la care salariatul isi desfasoara activitatea si/sau, dupa caz, din fondurile bugetului asigurarilor sociale de stat, pe perioada spitalizarii si a concediului medical;
b) venitul mediu lunar net realizat din activitati desfasurate de persoana vatamata, probat cu documente justificative, in cazul persoanelor care nu au calitatea de salariat;
c) salariul de baza minim brut pe economie, in cazul persoanelor pagubite aflate la data producerii accidentului in ultimul an de studii sau de calificare;
d) eventualele cheltuieli prilejuite de accident - cheltuieli cu transportul persoanei accidentate, cu tratamentul, spitalizarea, pentru recuperare, pentru proteze, pentru alimentatie suplimentara, conform prescriptiilor medicale, probate cu documente justificative, si care nu sunt suportate din fondurile de asigurari sociale prevazute de reglementarile in vigoare;
e) cheltuielile cu ingrijitori pe perioada incapacitatii de munca, daca prin certificatul medical se recomanda acest lucru, insa nu mai mult decat salariul de baza minim brut pe economie;
f) daunele morale: in conformitate cu legislatia si jurisprudenta din Romania;
....
Punctul f) cred ca ma cuprinde si pe mine
Buna ziua,
Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie; am imprumutat masina unui amic iar acesta a pierdut controlul intrand intr-un copac si un gard. In urma accidentului, eu fiind pe locul din dreapta am avut : fractura cervicala vertebra c5 si fractura de humerus la mana dreapta. Am ramas cu unele probleme la mana dreapta, nu mai pot misca normal degetele si incheietura. Deocamdata inca sunt in recuperare, dar m-ar interesa sa stiu in ce conditii RCA imi ofera daune morale si in cuantum a ce suma; se stabileste in functie de gravitatea leziunilor sau cum ?
Trebuie sa ii dau in judecata?
Va multumesc.
Cred ca suntem in masura sa ne cerem drepturile atata timp cat suntem 100 % in regula cu masina si respectam regulile. Din moment ce nu am incalcat nici o lege macar atat cred ca ar face cativa ..
Buna ziua, va rog daca puteti sa imi dati niste sfaturi cum trebuie sa ma comport cand ma opreste Politia Rutiera .
Din cautari pe goagal am gasit :
"Politistul care v-a oprit trebuie sa se prezinte. Aveti dreptul sa-i cereti legitimatia, iar el este obligat sa v-o arate. Retineti numarul actului.
2. Politistul trebuie sa va comunice si motivul opririi. Nu puteti fi sanctionat decat pentru acel motiv (exceptie fac diferite neregularitati gasite ulterior, de genul ITP expirat, lipsa asigurarii, lipsa rovinietei, portul de arme albe etc).
3. Daca sunteti opriti de un filtru de politie, aveti dreptul sa cereti echipajului ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data, orele pentru care actiunea a fost autorizata, strazile pe care actioneaza si numele politistilor.
4. Pe tichetul de amenda trebuie sa semnati in doua locuri: unul, prin care recunoasteti fapta si al doilea - ca luati la cunostinta de contraventie. Sunteti liberi sa semnati doar pentru a lua la cunostinta amenda si sa nu va recunoasteti fapta pentru care ati fost taxat. Astfel, il veti convoca pe politist la tribunal, sub asistenta juridica competenta.
5. Daca ati fost surprins de aparatul radar puteti solicita politistilor din echipaj sa va prezinte:
a. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina dotata cu un astfel de aparat. Actul trebuie sa aiba vizele la zi;
b. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria acestuia;
c. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne, cu vizele la zi;
d. Daca este nevoie, le puteti cere sa va arate “ordinul de serviciu”. Acesta este un fel de foaie de parcurs in care apar toate locurile unde au voie sa-si desfasoare activitatea respectiva.
6. Si cel mai important este ca, atunci cand sunteti oprit de agentii Politiei Rutiere, nu este nevoie sa va dati jos din masina."
Ce este adevarat ? sau ce mai poate fi adaugat ? Va multumesc.