avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate adriane1

Activitate adriane1

In cat timp de la emiterea in alb se poate baga la executare un bliet la ordin?

Pe acest site spune: [ link extern ]

Completarea ulterioară a biletului la ordin în alb, dacă a fost legal emis în alb, contrar situaţiei din speţă, trebuie efectuată conform art. 12 alin. (2) din Legea nr. 58/1934, în termen de 3 ani de la data emiterii biletului la ordin, sub sancţiunea decăderii şi ineficienţei titlului cambial.

Deci daca a trecut perioada de 3 ani BO-ul avalizat nu se mai poate baga la executare?


Multumesc.
Buna ziua,

Biletele sunt date ca si garantie la contract, acolo sunt stipulate.

Momentan nu m-au cautat, am primit doar un email ca voi fi preluat de o societate de recuperari creante. Eu am incercat sa le fac o propunere de stingere amiabila (achitare a jumatate din suma) dar am fost refuzat (de catre cei de la RCI).


Multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.

La o eventuala procedura de incepere a executarii biletelor la ordin ar trebui sa fiu instiintat? Daca ada, prin ce mijloace? Si daca nu sunt informat, ce pot face?
Buna ziua,

In 2007 am incheiat un contract de leasing cu RCI LEASING. In 2009 datorita probleme lor financiare am returnat auto, ramanand un rest de plata (diferenta intre suma totala de rambursat si suma recuperata pe masina).
In Ianuarie 2010 firma a intrat in insolventa iar in 2013 in faliment.
La RCI am dus 3 bilete la ordin avalizate in alb.
Dupa tot acest timp ei mai pot sa ma execute silit pe persoana fizica daca firma este in faliment?
Daca se incepe procedura ce pasi trebuie respectati din partea lor?
In urma unui mail primit zilele acestea de la ei mi-au spus ca: acest contract se va cesiona si veti fi preluat de o societate de recuperare.
Ce presupune asta? La ce trebuie sa am grija in caz ca se va incepe aceasta executare?

Va multumesc.
Prima oara mi-au poprit conturile pentru ca au vazut ca iau salariul pe card...oricum. Pot face o contestatie la poprire? Daca da, unde se face? Are cineva vreun model?

multumesc.
Inca nu mi-au pus poprire pe salariu, insa chiar banca m-a contactat si mi-a spus ca nu este nici o solutie conform codului de procedura civila...ei vor banii dar nu au cum sa-i ia de la mine. Singura solutie mi-au spus sa vorbesc cu executorul sa-mi dea o derogare sau asa ceva pentru acest card ca sa-mi pot face platile la zi. De asta am scris aici....chiar este o aberatie ce se intampla si nu stiu cum sa procedez.
Multumesc Donea pentru raspuns insa nu cred ca am fost destul de explicit: nu ma dau inapoi de la plata sumei pentru care am fost poprit, la un moment dat vreau sa o platesc desi este destul de mare; nu am bunuri pe numele meu; PROBLEMA ESTE ca am un card de credit la care trebuie sa platesc lunar o suma minima de plata. Fiindu-mi poprite toate conturile inclusiv acesta, orice plata fac catre acest card pleaca la executor.
Cum pot plati catre banca in continuare?
Buna ziua,


Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face imposibila plata catre aceasta banca a ratelor de credit.
Am propus plata intr-un cont colectiv sau transferul acestui card de credit catre o alta persoana insa banca a refuzat toate solutiile si ma ameninta cu penalizare la ridicarea popririi.
Ce este de facut?

Multumesc, Adrian.
Multumesc pt raspuns domnule Stoica, o sa mai citesc si eu inca o data legea insolventei.

Adrian
Salut la toata lumea,

Am urmatoarea problema:
In ianuarie 2010 am cerut deschiderea procedurii de insolventa pentru reorganizarea datoriilor.
In acel moment aveam doua masini in leasing. Una la RCI si una la OTP.
Dupa deschiderea procedurii de insolventa cei de la RCI ne-au somat sa ducem masina inapoi si am dus-o insa cu cei de la OTP am discutat cum putem ramane in posesia ei. La acea data aveam restante in ambele parti (la OTP aprox 2-3 rate restante)
Acestia (OTP) au fost foarte intelegatori si au spus ca nu e nici o problema (nu am avut nici un act in acest sens) sa pastram masina.
S-au inscris la masa credala cu totalul care mai este de plata.
Prin Iulie, primim o notificare de reziliere a contractului.
Dupa un an de zile de la deschiderea procedurii primesc un telefon de la ei mentionandu-mi ca s-a reziliat contractul si nu putem folosi un bun cu un contract reziliat.
Eu o sa incerc sa cad la pace cu ei propunand un plan de achitare.
Intrebarea mea este: ei au dreptul legal sa-mi ridice masina (adica sa si-o recupereze) desi eu sunt in insolventa si ei s-au inscris la masa credala?
In contractul de leasing apare aceasta clauza insa dupa cum stim apar multe abuzuri in aceste contracte.

Va multumesc si astept un raspuns.
Adrian