Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face imposibila plata catre aceasta banca a ratelor de credit.
Am propus plata intr-un cont colectiv sau transferul acestui card de credit catre o alta persoana insa banca a refuzat toate solutiile si ma ameninta cu penalizare la ridicarea popririi.
Ce este de facut?
Nimic absolut ! E primul demers care il face banca! Poprirea ! Apoi in timp executarea silita !
Iti spun din experienta mea ! Ai 2 variante : 1 . Ori platesti intreaga suma si ai incheiat cu datoria ! 2. Lucrezi la negru, sau nu declari veniturile pentru a nu te gasi si a nu iti pune poprirea! In cazul al doilea mare atentie va trebuie nici sa nu ai nimic pe numele tau pentru a nu avea ce executa silita! In cazul al doilea se vor tine de tine probabil la infinit ca sunt exact ca niste camatari!
Sunt foarte multi romani in cazul 2 enumerat de mine ! Eu unul m-am impacat cu ideea
Multumesc Donea pentru raspuns insa nu cred ca am fost destul de explicit: nu ma dau inapoi de la plata sumei pentru care am fost poprit, la un moment dat vreau sa o platesc desi este destul de mare; nu am bunuri pe numele meu; PROBLEMA ESTE ca am un card de credit la care trebuie sa platesc lunar o suma minima de plata. Fiindu-mi poprite toate conturile inclusiv acesta, orice plata fac catre acest card pleaca la executor.
Cum pot plati catre banca in continuare?
Pai nu prea are cum , tu faci o plata catre un card pe care trebuie sa achiti o suma minima, card care e independent de cealalta datorie pentru care s-a pus poprire ! Executorul poate pune poprire pe salariul tau maxim 30 % , din cate stiu ori poate trece la executarea bunurilor ce le detii in proprietate ! Nu se poate intoarce impotriva altei banci unde tu practic vrei sa fi in legalitate cu plata la ZI ! Anunta acest lucru bancii unde vrei sa faci plata minima a cardului, daca lucrurile stau asa, nu cred ca ei vor fi de acord sigur !
si nu am spus ca te sustragi platiilor, chiar sunt curios in 2 3 4 ani de zile ce se va intampla cu atatea milioane de datorinici , si atatea banci !
Am tot auzit ca vor ramane in 10 ani ani maxim 2 3 banci ! Tot din cauza asta! asta ca o paranteza
Si inca ceva ! Ei nu iti pot retine mai mult de 25 sau 30 la suta din orice venit declarat, trebuie sa mananci si tu sa respiri, sa traiesti!
Inca nu mi-au pus poprire pe salariu, insa chiar banca m-a contactat si mi-a spus ca nu este nici o solutie conform codului de procedura civila...ei vor banii dar nu au cum sa-i ia de la mine. Singura solutie mi-au spus sa vorbesc cu executorul sa-mi dea o derogare sau asa ceva pentru acest card ca sa-mi pot face platile la zi. De asta am scris aici....chiar este o aberatie ce se intampla si nu stiu cum sa procedez.
Deci. . . eu iti spun 101 la suta ca primul lucru care trebuia sa il faca executorul era sa iti puna poprire pe salariu ( in cazul in care lucrezi ) , nu are absolut nici o treaba cu cardul care il ai ! Asta sunt pasii care ai urmeaza executorul , si primul e proprirea pe salariu , nu pe cardul care il ai ca automat nu i-ar conveni celeilalte banci ! Logic ! Bancile sunt independente daca TU ai 2 carduri la banci diferite si unu e achitat altul NU, se iau masuri doar pentru cardul neplatit , logic, atata timp cat celalalt card cu cealalta banca e platit la timp , corect , banca respectiva nu iti poate reprosa sau inchide cardul la solicitarea executorulu, pentru ca logic poti reclama banca ! S
Sau mai e o varianta , poprirea nu ti s-a pus pe salariu pentru ca esti platit la negru ! Daca esti platit legal sigur e o greseala a executorului ! Oricum situatia ta, e singulara