avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate pune poprire pe cardul de credit?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate pune poprire pe cardul de credit?

Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca toate conturile, chiar si cele salariale, ceea ce nu mi se pare corect....dar traim in Romania si asta ne da dreptul la tot felul de ilegalitati...
Intrebarea mea este....se pot pune popriri si pe credite, carduri de credite?
Daca depun rata sau o suma de bani pe cardul de credit pot avea surpriza retragerii sau blocarii acelei sume de catre banca la indrumarea executorului judecatoresc?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ionyde , utilizator 15:02, 15 Martie 2015
Aia sunt banii bancii, nu va infiinta poprire pe un cont de credit.
In plus conturile de salariu se blocheaza, dar se retine la poprire doar cuantumul legal, 1/3 pentru o urmarire silita respectiv 1/2 pentrumai multe.
Mii de multumiri
O zi buna
Pe cardul de credit nu se poate pune poprire. Dar daca aveti poprire pe cont, de regula cardul de credit va fi blocat de banca si va deveni inutilizabil. Cardurile de credit au un cont distinct de contul curent si astefel poti sa-ti acoperi creditul utilizat. In schimb daca vrei sa platesti creditele pe care le ai la banca trebuie sa treci banii prin contul curent, de unde este posibil sa-ti fie popriti.
Nu este un cont distinct ci este un subcont. majoritatea descoperirilor de card pot fi platite direct in subcontul de card si se evita astfel poprirea. Trebuie sa vedeti la banca unde intra banii.

Alte discuții în legătură

Cum pot opri o poprire instituita unui contract de credit? adriane1 adriane1 Buna ziua, Am urmatoarea problema: mi-a fost instituita o poprire pe toate conturile din banci inclusiv pe contul unui card de credit ceea ce face ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita addy72 addy72 Buna ziua Am primit instiitarea popriri pe salariu si a conturilor bancare pe care le detin Am doua carduri de credit de consum si prin blocarea ... (vezi toată discuția)