Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca toate conturile, chiar si cele salariale, ceea ce nu mi se pare corect....dar traim in Romania si asta ne da dreptul la tot felul de ilegalitati...
Intrebarea mea este....se pot pune popriri si pe credite, carduri de credite?
Daca depun rata sau o suma de bani pe cardul de credit pot avea surpriza retragerii sau blocarii acelei sume de catre banca la indrumarea executorului judecatoresc?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Pe cardul de credit nu se poate pune poprire. Dar daca aveti poprire pe cont, de regula cardul de credit va fi blocat de banca si va deveni inutilizabil. Cardurile de credit au un cont distinct de contul curent si astefel poti sa-ti acoperi creditul utilizat. In schimb daca vrei sa platesti creditele pe care le ai la banca trebuie sa treci banii prin contul curent, de unde este posibil sa-ti fie popriti.
Nu este un cont distinct ci este un subcont. majoritatea descoperirilor de card pot fi platite direct in subcontul de card si se evita astfel poprirea. Trebuie sa vedeti la banca unde intra banii.