avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire ilegala???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire ilegala???

Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card.
In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o poprire de o treime din salarul lunar.Banca respectiva m-ia blocat contul eu dupa ce banca a retinut lunar treimea respectiva ridic de la caserie diferenta ramasa.
Dar acum intervine problema ,eu mai avand un card de credit prin care mi sa acordat trei salarii si conform contractului de credit sunt obligat sa efectuez un rulaj de minim 10 % din creditul folosit conform contractului de credit incheiat ce banca. Am folosit intreaga suma in valoare de 4000 lei deci lunar eu trebuie sa fac un rulaj minim de 400 lei dupa care normal ar fi sa pot ridica suma respectiva dupa ce banca si-a retinut dobanzile..Banca mi-a spus caci contul acestui card de credit este un subcont al cardului de salar.Eu dupa ce efectuez rulajul cardul ramane blocat deci nu pot ridica restul de disponibil.Am luat legatura cu compartimentul popriri din cadrul bancii care mi-au spus ca conform legii popririi toate conturile mele sunt blocate chiar daca este un card de credit este un subcont al cardului de salar si nupot ridica disponibilul.
Sunt tare suparat pe cei de la banca respectiva mi se pare un abuz .
Va rog frumos spuneti-mi este legal cum procedeaza banca?
Atata timp cat imi popreste conform legii cardul de salar sa mi popreasca si subcontul cardului de credit? Nu este corect si legal cum procedeaza banca ,parerea mea!
Parerea mea este ca nu-si respecta contractul de credit incheiat cu mine privind acel card .
Spuneti-mi va rog ce pot face? Unde sa apelez? Ce pot face in aceasta situatie delicata?:((:((
De nenumerate ori am fost la dansii si la juristul bancii dar am primit acelasi raspuns ca nu se poate debloca cardul de credit deoarece nu este legal !!!
Dar daca ete odata poprit cardul de salar conform legii de ce popresc si acel card de credit sa nu ma pot folosi de bani?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
www.armariotbc@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:32, 8 Septembrie 2012
Nu prea inteleg eu cum e cu rulajul asta.. dar stiu ca nu poate fi infiintata poprire pe un cont de credit, banii din acel cont sunt ai bancii, cel mult acel cont poate fi blocat, sa nu va mai folositi de banii bancii, dvs avand o poprire pe salariu de 1/3, banca anticipeaza ca veti avea probleme la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Poprire platita din doua conturi coma4ever coma4ever Buna ziua, Am avut o poprire facuta pe contul de salar si si pe un cont de economii de catre anaf pentru contributiile aferente unui PFA. Am primit mesaj ... (vezi toată discuția)