avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Activitate catalin.ion

Activitate catalin.ion

Discuție Vanzare imobil
Va rog sa ma ajutati cu o opinie.
In urma cu o luna de zile am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil in calitate de vanzator. Acest contract nu a fost autentificat de catre un notar; a fost semnat doar de mine, de cumparator si de avocata agentiei imobiliare.
In acel contract se specifica faptul ca vinzarea va avea loc pana la data de 17 martie, iar plata va avea loc in momentul semnarii.
Acum insa mi-a fost trimis un draft de contract in care se spune ca plata se face parte la semnare, parte pana la data de 23 martie.
In mod normal nu vreau sa semnez un astfel de contract, dar avocata agentiei imobiliare ameninta ca ma va da in judecata. Va rog sa-mi spuneti daca o astfel de actiune din partea ei are sanse de reusita?

(un alt aspect al problemei este faptul ca in contractul de comision catre agentia imobiliara se specifica faptul ca plata comisionului are loc in momentul semnarii, si nu cum ar fi fost normal sa accept daca asi fi stiut ca plata integrala se face mai tarziu; este justificat dpdv legal sa cer schimbarea contractului de comision innaintea semnarii contractului de vanzare-cumparare?)