avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate copilarie

Activitate copilarie

Se poate ca un profit NEREPARTIZAT pe anii anteriori să dispară din bilant.?Caz concret: din anul 2008 a rămas nerepartizat un profit de 200.000 lei,iar din anul 2009 întregul profit în sumă de 670.645 lei a rămas de asemenea NEREPARTIZAT.Întrucât aceste sume NU au fost niciodată REPARTIZATE, în bilanţul prezentat pentru inchiderea anului 2010 ,aceste sume ar fi trebuit să se găsească în soldul creditor al contului 117.Dar în BILANT acest sold este 0 ( zero),sumele fiind transferate în contul 151.Este acesta o operaţie contabilă LEGALA? Ce avem de făcut ( noi fiind acţionari minoritari,având numai 33,33%,din acţiuni)
Sant actionar intr-o societate pe actiuni cu 33.33% din actiuni.Ceilalti 4 actionari sant 2 familiii ( sotul cu 31.35% si sotia cu 1.98%) ,fiecare familie avand 33,33% din actiuni ca si mine.Si TOTUSI,la acesta data CELE 2 FAMILII care s-au unit prin vot in CA ,detin nu numai controlul societatii ci TOT CE APARTINE ACESTEIA! Prin hotarare CA ( ei avand majoritate) eu am fost dat afara din firma ( si din CA),ei si-au aprobat salarii de 10 000 euro (net),NU mai fac profit la firma, NU repartizeaza DIVIDENDE,si-au cumparat pe firma 2 masini de lux ( AUDI Q7 si BMW X5),sponsorozeaza cu sute de milioane o manastire,pleaca un concedii cu masinile firmei cand vor muschii lor,NOI NU PRIMIM NICI UN FEL DE INFORMATII -motivand ca Legea 31 nu precizeaza asa ceva,NU PUTEM SA VINDEM ACTIUNILE caci ii ameninta pe posibili cumparatori ca nu vor fi primiti in CA si nici nu vor primi dividende 10 ani,EI NU doresc sa ne cumpere actiunile,pentru ca situAtia le convine de minune,NU sant de acord cu divizarea societatii,NU PUTEM SA NE RETRAGEM DIN SOCIETATE PENTRU CA LEGEA 31 NU NE PERMITE! CE putem face oameni buni?Santem egali in actiuni ca si ei dar ei au TOTUL si noi NIMIC !
Va dau un singur exemplu: in perioada de 18 luni ( 1.01.2007-30.06.2008),perioda in care eu eram director economic societatea a facut un PROFIT NET de 10 856 390lei (2 850 000 euro),iar in urmatoarele 18 luni ( 1.07.2008-31.12.2009),perioda in care e fost director economic omul numit de ei ( ruda cu unul din actionari) aceiasi societate a facut UN PROFIT NET de (ATENTIE!) NUMAI 153 211 LEI ( cca 40 ooo euro!?),adica de 70 DE ORI MAI MIC in conditiile in care CIFRA DE AFACERI a scazut ( ATENTIE!) CU NUMAI 17 %?!.iN PRIMA perioda salariile celor 2 actionari erau in jur de 2000 de euro,iar incepand cu prima luna din a doua perioada salariile celor 2 au deveni 10 000 euro (net) pe luna !Pentru anul 2010 si-au bugetat un profit net de NUMAI 50 ooo de euro in conditiile in care si-au propus sa prelucreze aceiasi cantitate de materie prima ca in anul 2006 cand profitul a depasit 2 milioaane de euro.
Sa nu-mi spuneti ca justitia este o cale de a indrepta lucrurile.De 2 ani si jumatate santem in procese,care se tot amana,ei fac tot ce vreau ei,dividende pentru anul 2009 nu s-au repartizat de loc,probabil la fel va fi si pentru 2010.Eu cred ca SINGURA SOLUTIE ESTE MODIFICAREA LEGII 31/90 in sensul protejarii actionarilor minoritari de ABUZUL DE MAJORITATE pe care il pot face oamenii lipsiti de bun simt si caracter.Chaiar asa spune un proverb:" Cele 5 simturi sant insuficiente daca nu ai bun simt si caracter".Noi santem o societate pe actiuni formata din 3 familii si santem tratati in Legea 31 ca si o soacietate care are mii de actionari.Cum vad eu schimbarea,si mi se pare profund morala,corecta si cinstita:
La societatile pe actiuni care au pana la 10 actionari ,dar NICI UN ACTIONAR NU DETINE PESTE 50% DIN ACTIUNI,hotararile sa fie valabile NUMAI DACA AU VOTUL ACTIONARILOR CARE DETIN CEL PUTIN 3/4 DIN ACTIUNI,si in felul acesta un actionar care are o treime din actiunile firmei se poate implica direct in activitatea societatii,respectiv la aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli,la numirea CA,a limitei salariilor membrilor CA si a directorilor societatii,a aprobarii planului de investitii,a aprobarii creditelor bancare,a vanzarii de actice etc,BLOCAND ACTIUNEA CELOR CARE EXCROCI FIIND II POT ELIMINEA PE CILALTI DE LA OBTINEREA UNOR VENITURI DE CARE IN MOD NORMA L AR AVEA DREPTUL.
Fac un apel pe acesta cale ,la toti avocatii de bine,la legiuitor,latoti care se pot implica in acesta initiativa,haideti oameni sa facem putin DREPTATE,cazul meu nu cred ca este singular,eu cred ca dupa 20 de ani putem spera la o lege CORECTA CU TOTI ACTIONARII.
Va multumesc si imi exprim speranta ca se poate face totusi ceva in acest sens.
A.OLTEAN
Pana in anul 2008 societatea a fost incadrata la categoria microintreprinderi.In anul 2008 cifra de afaceri a depasit 100 000 de euro si urma ca in 2009 sa trec la plata impozitului pe profit dar a venit impozitul forfetar.La 31 decembrie 2010 indeplinesc conditiile de microintreprindere.Pot sa obtez in 2011 pentru aceasta varianta de microintreprindere ?

A.OLTEAN