As dori sa ma ajutati intr-o problema privind dreptul de mostenire dupa parinti.Soacra mea a mostenit impreuna cu fratii sai (5 frati) o suprafata de teren de aprx. 9 ha.Pentru acest teren nu afost facuta succesiunea dar exista actul de punere in posesie.Dintre acesti frati, unul este cu handicap psihic, drept urmare, fratele mai mare il intretine pe acesta pe baza unui act curatoriu care ii permite sa-i administreze drepturile cuvenite.Fratii au administrat pamantul in urma aplicarii legii 18 ,fratele mai mare administrand si suprafata celui cu handicap.Sotia acestuia(a fratelui mai mare) detinea un teren in alta localitate ( la aprox.30 km distanta) iar in anul 2003 a facut un titlu de proprietate pe terenul fratelui cu handicap fara a avea acordul celorlalti frati.Anul trecut (nov. 2010) aceasta actioneaza in instanta pe ceilalti frati pentru a ceda respectiva suprafata pe care exista deja titlul de proprietate, totodata cerandu-le fratilor sa o despagubeasca pentru recolta culeasa in per. 2003-2010( acest lucru fiind inteles ca un santaj din partea acesteia in cazul in care ceilalti frati nu cedeaza terenul de buna voie).Intrebarea este, de ce nu a anuntat in anul 2003 ca exista titlu de proprietate si doar acum cere despagubiri pentru teren si cum s-a putut face titlu de proprietate unei persoane care nu este din localitatea respectiva si nu detine nici un fel de act de mostenire in comuna respectiva.Paradoxal, primarul din comuna are un teren in vecinatate si este interesat sa cumpere suprafata aflata in litigiu.Credeti ca acel titlu de proprietate s-a facut in circumstante legale?Ce putem face in acest caz mai ales ca ieri a fost al doilea termen de judecata si soacra mea trebuie sa plateasca si cheltuielile de judecata?Va multumesc
Buna ziua! Sunt educatoare si as dori sa stiu daca pe langa aceasta profesie, as putea sa fiu si asistent maternal.Timpul si calificarea imi permit acest lucru dar nu stiu daca exista posibilitati pentru a avea doua salarii platite de stat.Am inteles ca s-ar putea face un CIM si pe norma de baza sa raman cu cartea de munca...Va multumesc.