avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent maternal

Buna ziua! Sunt educatoare si as dori sa stiu daca pe langa aceasta profesie, as putea sa fiu si asistent maternal.Timpul si calificarea imi permit acest lucru dar nu stiu daca exista posibilitati pentru a avea doua salarii platite de stat.Am inteles ca s-ar putea face un CIM si pe norma de baza sa raman cu cartea de munca...Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 18:12, 8 Ianuarie 2011
Nu puteti cumula cele doua.

H.G. nr. 679/2003 privind conditiile de obtinere a atestatului, procedurile de atestare si statutul asistentului maternal profesionist:

Art. 2. - (1) Pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) au capacitate deplina de exercitiu;
b) prin comportamentul lor in societate, starea sanatatii si profilul lor psihologic, prezinta garantii pentru indeplinirea corecta a obligatiilor care revin unui parinte, referitoare la cresterea, ingrijirea si educarea copiilor sai;
c) au in folosinta o locuinta care acopera necesitatile de preparare a hranei, igiena, educatie si odihna ale utilizatorilor sai, inclusiv cele ale copiilor care urmeaza a fi primiti in plasament sau in incredintare;
d) au urmat cursurile de formare profesionala organizate de serviciul public specializat pentru protectia copilului sau organismul privat autorizat care efectueaza evaluarea pentru acordarea atestatului de asistent maternal profesionist.
(3) Persoana care desfasoara o activitate salarizata, alta decat cea prevazuta la art. 1, poate deveni asistent maternal profesionist numai cu conditia incetarii contractului individual de munca pe baza caruia isi desfasoara respectiva activitate salarizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent maternal ContSters94259 ContSters94259 Doresc sa fiu asistent maternal,trebuie sa renunt la serviciul meu actual? (vezi toată discuția)
Asistent maternal MaryanaB MaryanaB Ce conditi trebuie indeplinite ca asistent maternal? (vezi toată discuția)
Asistent matermal mioarabucur56 mioarabucur56 din cauza varstei multi angajatori nu vor sau evita sa-ti faca contract cu carte de munca,am patito si eu,atunci am zis sa devin asistent maternal,dar in ... (vezi toată discuția)