avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate militaruflorentina

Activitate militaruflorentina

Exista o decizie de pensionare.
Sa inteleg ca pensia mica de handicap de care beneficia decedata nu are nimic a face cu ajutorul de inmormantare?
Buna ziua,
Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat.
Unei persoane salariate (salariu minim pe economie) i-a decedat mama (pensionara, in momentul decesului, cu o pensie de handicap in cuantum de 234 lei).
Intrebare: Avand in vedere ca decedata avea o pensie de handicap (234 lei), poate fiica acesteia sa solicite si ulterior sa primeasca ajutor de inmormantare? (bineinteles poate face dovada ca a suportat cheltuielile de inmormantare).
Astept raspuns
Va multumesc
Buna ziua,
In primul rand imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie.
As dori sa ma ajutati si pe mine cu un model de cerere pentru concesionarea caminului cultural dintr-o localitate, in vederea deschiderii in acel spatiu a unei discoteci. (Mentionez ca acel camin cultural apartine primariei.)
Va multumesc.
Răspuns la discuția CCM pe ramura comert
Am inteles.
Va multumesc.
Răspuns la discuția CCM pe ramura comert
Si in acest caz credeti ca se poate exercita contestatia in anulare sau revizuirea?
Răspuns la discuția CCM pe ramura comert
ce ar mai putea fi de facut???
Răspuns la discuția CCM pe ramura comert
Dle Freeelis, v-as ruga sa cititi si subiectul deschis ieri de dl Rosu - Aplicabilitate CCM pe ramura. astept parerea dvs pt ca sunt direct implicata.
Răspuns la discuția CCM pe ramura comert
freeelis a scris:

CCM stipuleaza :
Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncã produc efecte dupã cum urmeazã:
a) pentru toti salariatii încadrati în toate unitãtile din ramura comert pentru care s-a încheiat prezentul contract colectiv de muncã, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, român sau strãin/mixt), care sunt prezentate în Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau dacã au ca domeniu principal de activitate comertul, alimentatia publicã, distributia, închirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;

Asadar, este aplicabil societatilor care sunt prevazute in Anexa 3 la contract, dar si societatilor care au ca domeniu principal de activitate comertul, alimentatia publicã, distributia, închirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92.


Din pacate Curtea Apel Craiova nu este de acord cu ceea ce spuneti.
Am avut un proces pe care l-am pierdut .(era vorba de acordarea celor 2 salarii compensatorii)
Buna ziua!!!
Stimati domni si stimate doamne, dragi colegi de forum....
In aceasta zi am avut parte de o mare bucurie: Am intrat pe Portalul Tribunalului si am aflat ca AM CASTIGAT procesul cu fostul meu angajator. URAAAAAAA!!!!!!
Dar s-o luam cu inceputul pentru ca vreau sa va povestesc tot.
Si cum as putea sa incep altfel decat amintind in primul si-n primul rand, de un OM cu suflet mare, care a fost alaturi de mine, m-a jutat, m-a sustinut si mi-a indrumat fiecare pas in aceasta "lupta". Acest om deosebit care s-a dovedit a fi si un bun profesionist, este colegul nostru de forum si se numeste ROSU GHEORGHE (multumesc, dle Rosu).
Asadar.....
Povestea mea am scris-o la inceputul acestui toppic.
Din data de 1.03.2006 pana la data de 31.01.2011, am fost salariata in cadrul unei firme cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, indeplinind functia de gestionar.
Incepand cu data de 31.01.2011, angajatorul m-a concediat desfacandu-mi contractul de munca conform Art. 65(1), din Codul Muncii.
La indrumarea colegilor de forum, am cerut atat verbal cat si printr-o adresa conducerii firmei sa se achite de obligatiile firmei ce-i revin in ceea ce piveste acordarea celor 2 SALARII COMPENSATORII, conform Art. 247 (Codul Muncii) si Art. 76(1) (Contractul Colectiv de Munca la Nivelul Ramurii Comert, ramura din care face parte si angajatorul meu).
Am primit un raspuns negativ din partea angajatorului, ceea ce m-a determinat sa actionez in instanta.
Am depus la dosar cererea de chemare in judecata si toate documentele necesare sustinerii cauzei.
La prima infatisare, parata a depus intampinare, iar judecatorul a acordat un nou termen.
Apararea paratei a fost foarte slaba, aceasta invocand niste texte de lege care nu aveau nici o legatura cu obiectul dosarului, si anume Art. 236 (Codul Muncii).
Pentru a doua infatisare am pregatit (cu ajutorul d-lui Rosu) un discurs si concluzii la dosar. Judecatorul mi-a acordat cuvantul iar eu mi-am expus punctul de vedere sustinandu-mi cauza. Parata s-a aparat din nou invocad acelasi text de lege (Art. 236), sustinand ca nu respecta Contractul Colectiv de Munca la Nivelul Ramurii Comert, pentru ca are incadrati mai putin de 21 de salariati, intrand astfel in contradictie cu Art. 247 (Codul Muncii).
Astfel a ramas in pronuntare.....
Asa cum v-am spus la inceput: Judecatorul a admis cererea formulata de mine si obliga parata la plata celor 2 salarii compensatorii.
Asta a fost tot (...pana acum).
Daca este cineva care doreste mai multe informatii, sugestii sau pareri, sunt la dispozitia dumneavoastra.
Asa cum eu am primit ajutor pe acest forum, as fi bucuroasa sa pot si eu la randul meu sa ajut pe cineva, aflat in situatia mea.
Un prim sfat: NU VA LASATI INTIMIDATI.
Cu stima,
Militaru Florentina