Sunt mama a 2 baieti ,unul cu vaesta de 17 ani(din casatoria anterioara),iar cel mic de 3 ani din casatoria actuala.Cel mic s-a nascut cu o malformatie cardiaca si a fost operat pe cord la varsta de 6 luni.Necesita incontinuare nenumarate interventii pe cord care nu se pot face la noi in tara,precum si ingrijire speciala.
Relatia cu tatal celui mic este foarte subreda,ma da afara din casa cand ii vine lui,suport nenumarate jigniri si amenintari,una dintre ele este ca imi va lua baietelul si voi pleca din casa singura.Mentionez ca casa unde locuim este a socrilor mei.
Intrebarea mea este,daca inaintez divortul de acest individ,va putea sa obtina custodia baietelului avand in vedere ca micutul este in supravegherea mea permanenta,sunt asistentul lui personal si are grad de handicap grav?
In luna Mai 2011,trebuie sa merg cu baietelul la operatie in Germania,si am nevoie de o procura din partea sotului pt a putea scoate copilul din tara.Ma amenintat ca nu imi va face nici o procura.
Totusi este vb de viata unui copil,si nu pot sa risc sa nu ajung cu el la operatie.
Asi putea intr-un fel sa il oblig pe tata sa imi faca procura,avand in vedere ca este vb de viata copilului?
Multumesc
Buna seara.
Sotul mamei mele este in proces de succesiune.Acesta ia facut testament mamei mele pe toate bunurile mobile si imobile.El nu are copii dar are nepoti de la frati.Eu sunt mandatarul lui ,el fiind batran si bolnav.
Vroiam sa stiu daca sotul mamei mele decedeaza avand in vedere starea lui subreda,si procesul de succesiune nu se termina,eu il pot reprezenta pana la final?Testamentul este autentic,il poate ataca fratii sau nepotii acestuia?Dupa moartea sotului,mama mea trebuie sa faca si ea la randul ei succesiune?
Multumesc din suflet.