avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un baietel nascut cu malformatie cardiaca,care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un baietel nascut cu malformatie cardiaca,care necesita incontinuare nenumarate interventii pe cord si ingrijire speciala.

Sunt mama a 2 baieti ,unul cu vaesta de 17 ani(din casatoria anterioara),iar cel mic de 3 ani din casatoria actuala.Cel mic s-a nascut cu o malformatie cardiaca si a fost operat pe cord la varsta de 6 luni.Necesita incontinuare nenumarate interventii pe cord care nu se pot face la noi in tara,precum si ingrijire speciala.
Relatia cu tatal celui mic este foarte subreda,ma da afara din casa cand ii vine lui,suport nenumarate jigniri si amenintari,una dintre ele este ca imi va lua baietelul si voi pleca din casa singura.Mentionez ca casa unde locuim este a socrilor mei.
Intrebarea mea este,daca inaintez divortul de acest individ,va putea sa obtina custodia baietelului avand in vedere ca micutul este in supravegherea mea permanenta,sunt asistentul lui personal si are grad de handicap grav?
In luna Mai 2011,trebuie sa merg cu baietelul la operatie in Germania,si am nevoie de o procura din partea sotului pt a putea scoate copilul din tara.Ma amenintat ca nu imi va face nici o procura.
Totusi este vb de viata unui copil,si nu pot sa risc sa nu ajung cu el la operatie.
Asi putea intr-un fel sa il oblig pe tata sa imi faca procura,avand in vedere ca este vb de viata copilului?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
mirelaruse, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirelaruse , utilizator 15:47, 23 Martie 2011
nu aveti nevoie de acordul lui pt a pleca cu baietelul din tara in conditiile astea, doar de actele medicale.
avand in vedere situatia, tatal nu va obtine in veci incredintarea baietelului
"in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte acte doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentatului legal;"
[ link extern ]
nr politiei de frontiera 0219590
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
gi-jane2, moderator
Multumesc din suflet,mi-ati luat o piatra dupa suflet.........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor, iesire din tara ramonamtm ramonamtm Am si eu o problema am un copil de 8 luni tatal la recunoscut la nastere dar dupa aceea nu sia mai dat interesu noi nu neam mai intelesu fata de copil. copilu ... (vezi toată discuția)
Informatii pentru divort jenycuta30 jenycuta30 Buna ziua si Hristos a Inviat!!! Ca majoritatea celor care fara voia lor ajung la ultima solutie :Divortul Sunt casatorita de 12 ani si am 2 copii de 12 si ... (vezi toată discuția)
Cercetare medic - neglijenta in serviciu si vatamare corporala?! adi2007 adi2007 Buna ziua In fapt este vorba despre o sarcina urmarita ecografic 2D, 3D (5 ecografii), ginecologic si asistarea nasterii de catre acelasi medic, inca de la ... (vezi toată discuția)