avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Informatii pentru divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Informatii pentru divort

Buna ziua si Hristos a Inviat!!!

Ca majoritatea celor care fara voia lor ajung la ultima solutie :Divortul
Sunt casatorita de 12 ani si am 2 copii de 12 si respectiv 2,5 ani.
Pentru ca cel de-al doilea copil s-a nascut cu probleme(fara o parte din esofag) iar apoi au urmat spitalizari in Germania si alte necazuri nu am avut puterea necesara de a divorta.Si in acest moment am nevoie de sprijinul si ajutorul lui....numai ca el este mai mult plecat(cu amanta)decat cu noi acasa.
Inainte de a merge mai departe vreau sa stiu exact in ceeea ce ma bag.
Prima mea problema este casa pe care am construit-o impreuna,e adevarat...nu am reusit sa definitivam actele de proprietate tocmai pentru ca necazurile nu ne-au mai permis sub nici o forma.Cheltuielile cu un copil bonlavior sunt enorme:sorry:
Acesta casa este construita pe un teren in curtea socrilor iar in acest moment ei sunt de partea mea,cel putin deocamdata.Pentru ca sunt parintii lui ei imi propun sa faca acte la copii nostri .Nu stiu daca se poate si in ce conditii daca ei sunt minori.
Apoi nu vreau sub nici o forma sa imi pierd copii cu toate ca el nu are un loc de munca in prezent si pot invoca cauza de divort parasire de domiciliu.Problema mea este ca neavand acte pe casa nu am nici cum dovedii ca am spatiu pentru a creste acesti copii si nici el pe de alta parte.Amanta din cate stiu eu sta intr-o cocioaba .
Alta problema ar fi ca ma ameninta tot timpul ca voi avea nevoie de acordul lui pentru a putea pleca cu baietelulu la o urmatoare operatie in Viena.
Va vine sa credeti ce tata bun au copii mei???
Va rog nu ma judecati aspru ,am vrut doar fericirea copiilor mei...nu stiti cata suferinta a suportat acest puisor,tocmai de aceea tatal lui era ca o raza de bucurie.Nu am avut puterea sa ii iau aceasta fericire.Nici acum nu am dar nici nu il voi lasa sa le faca rau iar daca singura solutie este divortul pai asta sa fie.
In cazul in care o sa am divortul pe rol(nu stiu daca exprimarea mea este corecta) instanta poate sa dea o hotarare prin care pot merge sa operez copilul??
Noi in acest moment suntem la Antena 1 la un teledon pentru strangere de fonduri.operatia costa 70 000 euro si sunt atatia oamenii care ne ajuta din suflet iar tatal copilului sa ma impiedice sa il operez?nu pot accepta asa ceva.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:18, 21 Aprilie 2009
Infidelitatea , daca va fi atestata de mijloace de proba , ar putea conduce catre culpa exclusiva a sotului , in vederea desfacerii casatoriei prin divort.
Iar cheltuielile de judecata , in acest caz , sunt suportate de catre partea care cade in pretentii (pierde procesul) , adica de catre sot.

Casa reprezinta bun comun , proprietate comuna in devalamsie , cei doi soti exercitand un drept de superficie asupra terenului.

Aceasta poate fi atribuita dvs , cu obligatia aferenta de a plati o sulta sotului , o suma cu titlu de despagubire .

Daca exista buna invoiala , partajul poate fi unul conventional , efectuat la notar .Daca , insa , exista disensiuni , competenta a solutiona acest diferend este instanta de judecata .

Incredintarea minorilor , daca aveti un venit si o locuinta stabila , si ati fost o mama devotata , poate fi facuta dvs , prin hotarare definitiva si irevocabila ,iar , daca nu va exercita drept de vizita , nu va va trebui si acordului tatalui in vederea efectuarii unei deplasari in strainatate.

Tatal se opune ca aceasta operatie sa fie efectuata ?Daca e primejduita grav viata minorului , in mod cert instanta poate dispune posibilitatea plecarii dvs din tara , fara acordul tatalui , pt a fi salvata viata acestuia.

Dincolo de suferinta de care amintiti , ganditi-va ca exista intotdeauna solutii , e important sa le gasim , iar daca exista persoane care doresc sa va sustina , sa acceptati sprijunul acestora .

Succes ;);)
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
jenycuta30 a scris:

ma ameninta tot timpul ca voi avea nevoie de acordul lui pentru a putea pleca cu baietelulu la o urmatoare operatie in Viena.

Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate
Art 30
Aliniatul 1 Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
....
b) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei respective în statul sau în statele de destinaţie, precum şi cu privire la perioada acesteia sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;

Aliniatul 3
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. b)- d), organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a minorilor însoţiţi, numai în următoarele situaţii:
a) în cazul în care însoţitorul argumentează necesitatea călătoriei în străinătate prin faptul că minorul urmează să beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul României şi fără de care viaţa sau sănătatea îi este pusă în mod grav în pericol, cu condiţia să prezinte documente doveditoare în acest sens, emise sau avizate de autorităţile medicale române, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care urmează să se acorde tratamentul medical respectiv, chiar dacă nu există acordul ambilor părinţi, al celuilalt părinte, al părintelui supravieţuitor sau al reprezentantului legal;

Asa incat eu as fi tentata sa rezum lucrurile la putine vorbe pentru domnia sa:
- ori scrie el un acord care sa va scuteasca pe dvs de un teanc de acte medicale pe post de dovada la frontiera
- ori va folositi de astfel de dovezi, dar atunci, alaturate refuzului sau de a permite plecarea copilului, hartiile astea ar putea constitui si dovezi cu privire la infractiunea de rele tratamente aplicate minorului (cu pedeapsa de la 2 la 12 ani).
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emigrare un singur parinte cu un copil Corinas Corinas Buna seara, Sunt divortata de 10 ani si am un baiat de 11 ani. Vreau sa emigrez impreuna cu baiatul meu si nu stiu cum trebuie sa procedez. Am nevoie si de ... (vezi toată discuția)
Minor in strainatate daniela1171 daniela1171 sunt divortata si am o fata de 11 ani ,intrebarea mea este daca as vrea sa plec intr o excursie in strainatate cu fata ce acte am nevoie .Este necesar acordul ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)