Buna ziua, astazi am primit decizia de pensionare, RESPINSA, de la casa de pensii a MApN, pe motivul ca nu indeplinesc conditiile cf. legii 223/2015. Conditiile pentru care am solicitat pensionarea erau indeplinite si anume: 25 de ani de munca(11 luni si 4 zile), din care 17 ani in MapN (9 luni si 10 zile), din acei 17 ani 16 ani (3 luni si 19 zile) in conditii speciale, adica un spor de vechime de 8 ani si 1 luna. Legea 223/2015 are o modificare prin legea 69/29.05.2020 care ne permite celor iesiti din sistem la varsta de 40 de ani ( asa erau contractele pentru militarii angajati pe baza de contract) sa solicitam pensionare anticipata partial. Va rog sa ma sfatuiti daca e bine sa depun contestatie, pantru ca au trimis o decizie elaborata in 2 sept, abia in 19 sept, deci timpul ma preseaza.
Buna ziua,
Sunt salariat civil in cadrul MApN si as dori sa stiu daca as putea beneficia de decontare bilet maxi taxi, eu locuiesc in ilfov, iar institutia este in Bucuresti, am intrebat la contabilitate si la personal si mi-au spus ca nu stiu ca ele deconteaza doar la 1 subofiter si un ofiter dar la civil nu cunoaste daca se poate. Va rog sa ma ajutati daca se poate pt ca eu am citit cateva legi dar nu ma pricep atat cat sa merg sa le pun legea in fata sa vad daca e rea vointa sau nestiinta din partea lor. Pt ca daca ar deconta se poarta ca si cum dau din buzunarul propriu si nu ne cunoastem drepturile pt ca refuza sa ne nformeze.
Am si eu o problema, bunicii din partea mamei au murit in 2002, mama a murit in 2003, iar in anul 2005 am facut succesiune pt un teren dupa mama si am lasat tatalui pamantul pt a se ocupa de el( suntem 3 frati). Acum se dezbate succesiunea dupa bunici iar notarul unde am depus actele ne spune ca cel ce trebuie sa mearga la succesiunea bunicilor este tata. Este adevarat?