Intr-adevar, ati spus bine: "dictatura celor cu CT". Din pacate, se pare ca nu prea am ce face. Ramane contestatia Hotararii Generale si actionarea in instanta. Ma intreb ce se poate intampla daca voi plati numai caldura pentru partile comune si nu voi plati acea suma impusa pausal si care pentru senzonul rece ar putea ajunge la 1000-1200 lei. Presupun ca se poate intampla invers adica asociatia sa ma actioneze in instanta, si atunci ma intreb ce argumente ar avea...hotararea asociatiei este mai presus de o lege? Ar merge treaba asta in instanta?
Cand am spus ca nu am platit caltura in ultimii 2 ani, m-am referit strict la consumul din locuinta, (repartitoare pe "zero") normal ca energia termica pentru partile comune am platit-o.
Cand s-au instalat repartitoarele (in urma cu 5 ani) majoritari erau cei ce doreau acest lucru. De atunci au inceput debransarile, astfel incat acum proportia s-a inversat, cei cu centrale termice fiind majoritari. Problema este mai grava in sensul ca, cei care detin centrale au hotarat (prin hotarare generala) ca orice defectiune (reparatie) la tevile de apa calda, va fi suportata numai de cei care sunt in continuare bransati, intru cat ei nu folosesc aceste tevi.
Detin un apartament de 3 camere in Bucuresti sector 4, intr-un bloc in care 80 % din apartamente au centrala termica proprie, restul apartamentelor detin repartitoare.
Pentru a evita aplicarea ordinului 343, asociatia de proprietari (majoritari cei cu centrale termice) au renuntat la serviciile firmei de citire si repartizare costuri energie termica (Techem) si a hotarat ca repartizarea costurilor de energie termica sa se faca pausal, facand abstractie de existenta repartitoarelor. Asociatia a declarat situatia a fi "provizorat" doar in sezonul actual, octombrie 2010-aprilie 2011.
Cei cu centrala termica platesc pentru partile comune o suma simbolica de 5 lei. (nu se stie ce procent reprezinta aceasta suma!).
Deoarece nu locuiesc in apartamentul mentionat ci la alta adresa, am avut repartitoarele pe "o", insa in urma hotararii asociatie, am de platit caldura 175 lei. In ultimii 2 ani, nelocuind in apartamentul respectiv, nu am avut de platit caldura. Situatia reclamata a aparut in acest sezon, odata cu aparitia ordinului 343 si a faptului ca cei cu centrala termica au declarat ordinul nelegal.