avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate camelia.marat

Activitate camelia.marat

Mulțumesc mult, așa o să fac!

savysb a scris:

Atunci fara nicio jena puteti suna la EOS si sa le urati sanatate, in ce limbaj poetic doriti, dar dupa ce va confirma ca e vorba de aceeasi datorie. Eventual ii puteti da in judecata pe cei de la kruk.

Inițial, era vorba de firma kruk . Acum, am primit prin poșta un biletel de la EOS, cu un număr de telefon, la care să sunam. Ce treabă are Eos în această problemă, mai ales că datoria a fost plătită, am primit de la executorul judecătoresc dovada încheierii executării silite. Și nu, nu mai exista o alta datorie. Parerea mea e că își plasează clienții intre ei. Nu știu ce să mai cred!

savysb a scris:

Pai nu ati aflat ce vor cei de la EOS? De regula firmele de recuperari creante nu prea isi vand unul altuia creantele. E posibil sa fie o alta datorie?

Multumesc, daca o sa mai primesc notificari de la acestia, asa o sa fac!
Buna seara
Va solicit ajutorul intr-o problema care vad ca nu are sfarsit. In 2010, fiica mea a facut un imprumut la banca, pe care nu a putut sa-l achite integral. In 2011 a plecat in strainatate. Am primit tot felul de notificari de la firma recuperatoare Kruk. Intre timp, in 2013, ne-am schimbat domiciliul in alta localitate si o buna perioada de timp nu am mai primit nici o notificare. Insa in urma decesului sotului meu, am facut succesiunea, nu stiu de unde a aflat firma recuperatoare noua adresa, si am primit o comunicare de executare judecatoreasca silita. Am platit eu datoria, asa cum era indicat in comunicare. Acum, dupa doi ani de la plata datoriei, ma trezesc cu un plic de la EOS KSI, in care mi se comunica un nr. de telefon la care sa sun. Am crezut ca am incheiat socotelile cu Kruk, acum de unde apare acest EOS si ce mai vrea, sa inteleg ca nu se va termina niciodata si ne vor hartui in continuare? Ce sunt astia, camatari?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Varsta de pensionare
Multumesc mult. Doream insa sa stiu daca conform OU nr. 49/2014, aprobata si intrata in vigoare din 30 iun. 2014, se vor mai aplica penalizari. Aceasta OU este valabila pentru profesori, care pot iesi astfel la pensie anticipat cu cel mult 5 ani. Ordonanta insa nu specifica daca se aplica penalizari.
Am o intrebare legata de iesirea mea la pensie.
Datele sunt urmatoarele:
-sunt nascuta in octombrie, 1957
-am terminat Facultatea de Mecanica in 1983
-lucrez din 1983, iar din 1984 sunt profesor
-conform Legii unitare a pensiilor, ar trebui sa ies la pensie la 60 si 11 luni, adica in sept. 2018
-conf. OU din iunie 2014, aprobata si publicata in MO, se poate reduce varsta de pensionare cu cel mult 5 ani.
intrebarea mea este: se aplica penalizare, ca la pensionare anticipata partiala, sau nu?
Am acceptat oferta de a fi lector intr-un program de formare profesionala si am inceput activitatea de doua saptamani, fara insa a avea un contract semnat. Nu stiu cu cat voi fi platita si cum se va face plata orelor prestate.
Directorul de program mi-a comunicat ca se va semna un contract la sfarsitul cursului.
Este legal acest lucru?
Multumesc anticipat.