avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate Rus Simona

Activitate Rus Simona

Va multumesc.
cu tot respectul dar tot nu inteleg.
Refomulez :

In cazul vatamarii corporale grave din culpa, acordul partilor inlatura raspunderea penala in acest moment ?

Multumesc
este vorba de pierderea unui organ.
zilele de ingrijiri medicale sunt sub 60 de zile.
partea vatamata nu a facut plangere si a dat declaratie si la politie ca nu are nici un fel de pretentii.
Răspuns la discuția e vatamare corporala?
Ma intreb de ce sa fie culpa comuna daca biciclistul venea de pe un drum fara prioritate si mai mult decat atat era si sub influenta bauturilor alcoolice ?

Impacarea partilor in cazul vatamarii corporale grave (slutire) din culpa nu poata inlatura raspunderea penala decat daca intra in vogoare legea 202/2010.
Dac citesc mai exact raspunsul dvs, spuneti ca se aplica ...
... sa iteleg ca in cazul in care am comis o vatamare corporala grava din culpa si am incheiat la notar cu partea vatamata un document prin care spune ca nu are nici un fel de pretentie, nu voi fi cercetat penal ?

Multumesc
Va multumesc pentru raspunsuri.
M-am exprimat gresit spunand "noul cod penal".
Sunt cateva modificari.
De ce anume depinde intrarea in vigoare a acestei legi si cand s-ar putea intampla ?

Multumesc
Este intrat in vigoare noul cod penal ?
Cel ce urmeaza este articolul corect ? ...ma intereseaza mai exact ultimul alineat.

Multumesc

Vatamarea corporala din culpa

Art. 184. - Fapta prevazuta la art. 180 alin. 2 si 21, care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum si cea prevazuta la art. 181, savarsite din culpa, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Daca fapta a avut vreuna din urmarile prevazute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Cand savarsirea faptei prevazute in alin. 1 este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru indeplinirea unei anume activitati, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Fapta prevazuta in alin. 2 daca este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere aratate in alineatul precedent se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Daca faptele prevazute la alin. 3 si 4 sunt savarsite de catre o persoana care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 3 ani, in cazul alin. 3, si inchisoarea de la unu la 5 ani, in cazul alin. 4.
Pentru faptele prevazute in alin. 1 si 3, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Pentru faptele prevazute la alin. 2 si 4, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,
as dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc eu ,care am incheiat o convetie civila de prestari servicii cu o societate, si as dori sa stiu unde trebuie sa le platesc si ce declaratii trebuie sa depun ?