in urma cu o luna sotul meu a avut un acident de masina cu un biciclist.evenimentele s-au petrecut astfel: sotul meu circula pe drumul cu prioritate; intr-o intersctie cu un drum secundar un biciclist a iesit fara sa se asigure si sotul meu la vazut prea tarziu si nu la mai putut evita chiar daca a tras de volan stanga ;acesta a intrat in partea laterala a masinii, masina trecand cu roata din spate peste piciorul lui. au fost testati amandoi iar biciclistul era sub influenta alcoolului.sotului i s-a retiunut permisul provizoriu primind dovada de circulatie. biciclistul a fost operat la picior si si-a pierdut laba piciorului , a stat cam 2 luni in spital. am uitat sa spun de viteza , avea aproximativ 50km la ora si nu au existat urme de frana pt ca sotul a incercat sa-l evite tragand de volan. va multumesc si atept sfatul dv.
Mie imi pare vatamare corporala grava.
Incercati sa va angajati avocat.
Se poate sa rezolvati problemele si daca va intelegeti cu persoana accidentata.Trebuie insa vazut dosarul pentru a se stii sigur.
Singura care va lamuri situatia va fi expertiza care va stabili dinamica producerii accidentului.
Consecintele accidentului sunt grave ,avand ca rezultat producerea unei infirmitati permanente.
am uitat.. ginerele biciclistului lucreaza la politie..iar politistul care s-a ocupat de caz il cunoaste..iar pemisul am intels ca se poate retine la latitudinea politistului.
ce risca sotul meu?
e mai bine sa ne impacam cu biciclistul, adica sa-i dam ceva bani, desi el e de vina din perspectiva mea?
Situatia este destul de complicata incat sa putez zice ceva.
Daca doriti sa stiti sigur cine este de vina puteti astepta expertiza asa cum a precizat mai sus domnul R.Gabi.
Trebuie sa mearga un avocat sa se intereseze care este situatia concreta deoarece nu este sigur ca va puteti impaca pana nu se cunosc anumite aspecte de drept.
Vinovatia sau nevinovatia se stabileste pe baza unor mijloace de proba si nu se poate stii la acest moment.
avocat Claudiu Lascoschi
Alte discuții în legătură
Accident cu victime
Bogdan88
Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)