avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters185701

Activitate ContSters185701

Răspuns la discuția aplicarea art.74^1 c.p.
Nu s-a comunica prejudiciul, decat incadrarea jurica a faptei,urmarirea penala declansindu-se in martie 2013.neprezentandu-ma la prima convocare ,fiind plecat din tara.La urmatoarea convocare pot sa fac uz de prevederile art.respectiv? Va multumesc
Răspuns la discuția aplicarea art.74^1 c.p.
Nu se poate aplica legea mai favorabila daca art.74^1 cp era in vigoare la data savarsirii faptei?
Se poate beneficia de prevederile art. 74^1 cp daca fapta penala a fost savarsita in ianuarie 2011, dar urmarirea penala a inceput in martie 2013? Se poate achita prejudiciul ce urmeaza a fi stabilit in cursul urmaririi penale sau in timpul procesului pana la pronuntarea sentintei? Pt. aplicarea art.74^1 trebuia achitat prejudiciul pana la declararea neconstitutionalitatii art 74 ^1 .
Va multumesc!
O persoana impotriva careia s-a declansat urmarirea penala in anul 2013 pt. o infractiune de insalaciune savarsita anul 2011 mai poate beneficia de prevederile art.74^1 cp?
Multumesc pt. eventualele raspunsuri
Precizez ca persoana a fost condamnata la 1an si 7 luni cu suspendare in Spania si a mai savarsit o fapta penala in Franta, care este in curs de judecata in Romania.Fapta din Franta a fost savarsita inainte de a ramane definitiva condamnarea din Spania.In acest caz instanta din Romania mai poate pronunta o pedeapsa cu suspendare?
Va multumesc !
O persoana care a fost condamnata in Spania la 1an si 7 luni cu suspendare , termen de proba 3 ani, a mai savarsit o fapta penala pe teritoriul unui alt stat, Franta,
dar care se judeca in Romania. Fapta savarsita in Franta a fost inainte de a ramane definitiva condamnarea din Franta.La stabilirea pedepsei,se poate revoca suspendarea pedepsei din Franta? Se considera ca persoana respectiva a avut antecedente penala la data savarsirii faptei din Franta? In acest caz instanta penala din Romania poate sa mai pronunte o pedeapsa cu suspendare?

Nu am pasaport CRDS, am doar carte de identitate emisa de RO si CI emisa de celalalt stat UE.
Detin carte de identitate emisa de statul roman valabila 10 ani, precum si CI emisa de celalatt stat al carui cetatean sunt. Este obligatoriu sa predau CI autoritatilor romane si sa fac CI provizorie?
Multumesc pt. raspuns! Nu este nevoie de carte de identitate provizorie pt.al doilea domicilliu?
O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este?