Imi pare rau dar in Brasov nu am gasit un avocat specializat pe problematica asociatiei de proprietari.
Vorbesc in numele catorva membrii ai asociatiei din care fac parte.
In speta este vorba de impunerea(asta este problema principala) a administratorului asociatiei din care facem parte,de a ne inlocui contoarele de apa rece cu unele noi cu citire de la distanta prin transmisie radio.
Lasand la o parte costurile destul de mari,aceste contoare prezinta un risc ridicat de polure electromagnetica pe care o cunoaste toata lumea, de la cancer la stres(se pot vedea de la studiile clinice stiintifice pana la ghidul pentru limitarea expunerii la campul electromagnetic instituit de ICNIPR,1998-International Commission on Non Ionizing Radiation Protection).
Aceste contoare cu citire de la distanta sunt foarte agreate de adminstratorii condominiilor avand in vedere usurinta cu care se fac citirile(deci in avantajul lor),dar cu nepasarea posibilitatii de imbolnavire a celor ce le suporta.
In speta eu ar trebui sa stau cu un emitator de camp electromagnetic la 1,5m fata de capului patului,in permanenta cand dorm.
Care este posibilitatea de a refuza instalarea acestor contoare avand in vedere legea 241 din 2006 modificata cu legea 224 din 2015?
Buna ziua
Am creat niste programe pentru calculator ce fac legatura intre o masina unealta CNC si un soft de nivel inalt.Acest soft creaza la randul lui traiectoriile care ar urma sa fie descrise de masina unealta,traiectorii pe care le stocheaza intr-un fisier dedicat.Traiectiriile definite astfel urmeaza sa fie "transcrise" intr-un program sursa ,in limbajul specific al masinii respective, tocmai cu ajutorul acestui program creat de mine.
In perioda de angajare la firma respectiva am pus la dispozitia firmei,in mod benevol si gratuit, aceste programe ,cu ajutorul lor obtinandu-se foarte multe piese uzinate,desigur in beneficiul firmei.Mentionez ca programele au fost realizate inainte de ajungerea mea in firma ,deci nu au fost facute in timpul programului obisnuit de lucru,dar mici modificari facute pentru imbunatatirea si adaptarea lor la specificul masinilor rspective, pentru a fi sigur in exploatare ,trebuiau verificate obligatoriu.
La plecarea mea din firma managerul nu recunoaste aceste lucruri si foloseste in continuare aceste programe chiar daca am insistat sa nu o mai faca.
Va rog,daca se poate,sa ma indrumati cum as putea sa obtin beneficiile materiale la care cred ca sunt indreptatit,respectiv o suma ce ar echivala valoara acstor programe.
Cu stima