avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul de autor pentru un program de calculator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul de autor pentru un program de calculator

Buna ziua
Am creat niste programe pentru calculator ce fac legatura intre o masina unealta CNC si un soft de nivel inalt.Acest soft creaza la randul lui traiectoriile care ar urma sa fie descrise de masina unealta,traiectorii pe care le stocheaza intr-un fisier dedicat.Traiectiriile definite astfel urmeaza sa fie "transcrise" intr-un program sursa ,in limbajul specific al masinii respective, tocmai cu ajutorul acestui program creat de mine.
In perioda de angajare la firma respectiva am pus la dispozitia firmei,in mod benevol si gratuit, aceste programe ,cu ajutorul lor obtinandu-se foarte multe piese uzinate,desigur in beneficiul firmei.Mentionez ca programele au fost realizate inainte de ajungerea mea in firma ,deci nu au fost facute in timpul programului obisnuit de lucru,dar mici modificari facute pentru imbunatatirea si adaptarea lor la specificul masinilor rspective, pentru a fi sigur in exploatare ,trebuiau verificate obligatoriu.
La plecarea mea din firma managerul nu recunoaste aceste lucruri si foloseste in continuare aceste programe chiar daca am insistat sa nu o mai faca.
Va rog,daca se poate,sa ma indrumati cum as putea sa obtin beneficiile materiale la care cred ca sunt indreptatit,respectiv o suma ce ar echivala valoara acstor programe.
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2019
roata, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:10, 8 Aprilie 2019
programele de calculator nu sunt considerate inventii (L64 rep., art 7 (1) c).
Nu a vorbit nimeni de nicio inventie.E vorba cum imi apar dreptul de autor in cazul concret.
As dori parerea unui avocat.
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2019
roata, utilizator
Mai degraba a unui consultant in proprietate intelectuala
Sunt de acord ,dar nimeni cu un asemenea portofoliu n-a raspuns pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract drepturi de autor vs prestari servicii Popu Popu Buna, daca un PFA IT are un contract cu o firma si in contract este specificat una din variantele de mai jos: a. Toate drepturile de autor asupra produselor ... (vezi toată discuția)
Am sau nu dreptul de autor? peter23 peter23 Salutare tuturor, Intrebarea mea este legata de aspectele legale ce intervin in situatia pe care am descris-o mai jos. O aplicatie soft dezvoltata de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor aplicatie - prestatorul sau beneficiarul? mishhha mishhha Buna ziua! Am cateva intrebari (nedumeriri), si anume: 1.Cine detine drepturile de autor asupra unei aplicatii realizata pentru Iphone, Ipod? (firma care a ... (vezi toată discuția)