Am doua intrebari legate de:
1. Doresc sa achizitionez un credit bancar pe PFA pentru a-mi cumpara o masina si doresc sa stiu daca pot deduce rata de la banca si masina. Eu dau avans 50% din valoarea masinii si restul ma imprumut la banca.
Cum se procedeaza in acest sens?
2. Doresc sa optez pentru o pensie facultativa si ma intreb daca ar fi posibil sa nu mai cotizez si la stat. Este posibil? Din cate am inteles, contributia la un fond de pensii facultative este deductibila, asa e?
Am o prietena care este plecata in Canada de mai multi ani si din cand in cand mai apeleaza la mine pentru a-i face grafica(carti de vizita, design pentru site-uri, postere, etc) si recent m-a intrebat daca vreau sa-mi faca rost de cateva persoane de acolo care au nevoie de serviciile me.
Intrebarea mea este daca este legal sa primesc bani din strainatate pentru servicii prestate. Acum primes 150$-250$, dar daca imi da de lucru si de la alte persoane, cred ca o ajung pe la 700-1000$.
Cum ar trebuie sa procedez? Banii mi-i poate trimite prin Western Union sau PayPal.
Am auzit o discutie cum ca pentru America daca platesc ei taxe acolo eu nu mai trebuie sa platesc nimic, cica ar fi un formular w9 sau ceva de genul.