Daca un functionar public in serviciu ia pensie militara pentru activitatea desfasurata in sistemul militar minim 10 ani(conf.Legii pensiilor militare,art.19)poate cumula pensia cu salariul de functionar public?
In conditiile Og.2/2001,art.7,aln 3 ,se poate aplica sanctiunea AVERTISMENT la legea 50/1991-privind autorizarea executarii lucrariilor de constructii??
Solicit o opinie .Multumesc.
Multumesc pentru sfat.Sunt functionar public definitiv-inspector principal.
Angajatorul imi spune ca pentru a ma delega pe functia de conducere libera-neocupata prin concurs-imi trebuie 2 ani pe specialitatea studiilor.Numai asa ,sustine,Biroul personal,poate solicita avizul ANFP,in vederea exercitarii temporare ,prin delegare, a functiei de conducere,cu toate drepturile ce decurg din acesta.De aceea intreb din nou:Sunt necesari cei 2ani de vechime pe specialitatea studiilor,in cazul delegarii pentru o perioada de 6 luni in vederea exercitarii temporare a functiei de conducere?
Va multumesc,si sper sa ma ajutati cu un raspuns.
sunt functionar public de executie -inspector cl- din luna nov.2010;am terminat facultatea de drept in iulie 2010;in prezent este un loc liber de functionar public de conducere si mi se spune ca nu pot fi delegat pentru acesta functie de conducere deoarece nu indeplinesc 2 ani pe specialitatea studiilor.Pot fi delegat in conditiile legii 284/2010 -legea salarizarii unice sau trebuie sa am si cei 2 ani pe specialitatea studiilor?