sunt functionar public de executie -inspector cl- din luna nov.2010;am terminat facultatea de drept in iulie 2010;in prezent este un loc liber de functionar public de conducere si mi se spune ca nu pot fi delegat pentru acesta functie de conducere deoarece nu indeplinesc 2 ani pe specialitatea studiilor.Pot fi delegat in conditiile legii 284/2010 -legea salarizarii unice sau trebuie sa am si cei 2 ani pe specialitatea studiilor?
Multumesc pentru sfat.Sunt functionar public definitiv-inspector principal.
Angajatorul imi spune ca pentru a ma delega pe functia de conducere libera-neocupata prin concurs-imi trebuie 2 ani pe specialitatea studiilor.Numai asa ,sustine,Biroul personal,poate solicita avizul ANFP,in vederea exercitarii temporare ,prin delegare, a functiei de conducere,cu toate drepturile ce decurg din acesta.De aceea intreb din nou:Sunt necesari cei 2ani de vechime pe specialitatea studiilor,in cazul delegarii pentru o perioada de 6 luni in vederea exercitarii temporare a functiei de conducere?
Va multumesc,si sper sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca pentru a ocupa o anumita functie sunt necesare implinirea anumitor conditii, este necesar ca acele conditii sa le indepliniti chiar daca ocupati functia doar temporar.
In anul 2011 exercitarea temporara a unei functii publice de conducere este de 6 luni cu avizul ANFP-ului dupa care se mai prelungeste inca 3 luni tot cu aviz...ca in OUG 90/2009 spunea de o deogare/...
Dar daca singurul cu studii superioare din institutie este un functionar public debutant, poate ocupa aceasta functie de conducere?
Este vorba de ocupare temporara, bineinteles!