avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Lipsa aviz ANFP pentru exercitarea functiei de secretar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Lipsa aviz ANFP pentru exercitarea functiei de secretar

Buna seara!
Recent am inceput sa lucrez in administratia publica pe un post de consilier debutant. La foarte putin timp de la angajare, mi s-au delegat atributii de secretar de unitate administrativ- teritoriala, pe o perioada limitata de timp, mai exact pana la ocuparea functiei prin concurs. Mentionez ca exercit aceste atributii de o luna de zile, timp in care nu am primit aviz ANFP. Am nevoie de parerea dumneavoastra, intrucat nu stiu daca sunt in legalitate.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Loretta30 , utilizator 22:10, 21 Ianuarie 2016
Din moment ce sunteti debutant, nu cred ca puteti sa supliniti postul de secretar care banuiesc ca in statul de functii este un post cu vechime. Zic si eu poate ca altii mai in masura va pot da relatii mai concrete. Aveti studii juridice?
Buna seara! Sunt licentiata in stiinte administrative. Ma intereseaza legalitatea situatiei in care sunt.
Art. 92 din legea 188/1999 - Statul functionarilor public, prevede ca promovarea temporara pe o functie publica de conducere vacanta poate fi dispusa doar unui functionar public care indeplineste conditiile de studii si vechime in specialitate cerute de lege pentru ocuparea acelei functii, pe o perioada de maxim 6 luni, cu avizul ANFP.
Pentru functia publica de secretar al UAT se cer minim 2 ani vechime in specialitatea studiilor la comune si 5 ani la orase sau municipii. Oricum am lua-o, situatia in care va aflati nu este legala.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare temporara in functia publica de secretar temporar vacanta szildiko79 szildiko79 Buna ziua As dori sa aflu daca pentru numirea, prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime ... (vezi toată discuția)
Suspendare secretar aleko27 aleko27 In situatia in care Secretarul orasului intra in concediu crestere copil cui i se pot delega atributiile acestuia, sau cum se procedeaza ? (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)