avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate sanvioleta

Activitate sanvioleta

Buna seara
In data de 24.01.2013 copilul implineste 2 ani.Ar trebui sa revin la serviciu, dar societatea unde lucrez a desfiintat punctul de lucru unde eram inainte de intrare in CCC.
Am discutat cu dumnealor si ei sunt obligati sa ma primeasca 6 luni, dar eu doresc sa beneficiez de indemnizatie de somaj, intrucat salariul nu ar acoperi cheltuielile cu transportul .etc. Conform legii eu tb sa primesc preaviz de disponibilizare, dar in discutiile cu cei de la somaj a reiesit ca daca am chiar si o zi lucrata dupa 24.01.2013 nu mai pot beneficia de ajutor somaj.
Cei de la societate mi-au spus ca nu este asa.
Cine are de fapt drepatate si cum pot proceda?
Multumesc!
Răspuns la discuția concediu crestere copil
Acele coduri sunt pentru afectiuni legate de sarcina
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste acordarea concediului de ingrijire copil.
Incepand cu luna ianuarie2011 ma aflu in prenatal(cod08), dar in decembrie 2010 am avut incepand cu data de 14.12.2010 pana la 31.12.2010 concediu medical pe cod 01(coduri diagnostic 751 si 748), acesta fiind singurul medical pe care il de cand lucrez (8 ani de vechime).
Conform art2 pc5 si art4 din noua ordonanta 111/8.12.2010 exista riscul neacordarii concediului de ingrijire copil?
Multumesc!