avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... revenirea din concediu crestere copil si beneficierea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

revenirea din concediu crestere copil si beneficierea de indemnizatie de somaj

Buna seara
In data de 24.01.2013 copilul implineste 2 ani.Ar trebui sa revin la serviciu, dar societatea unde lucrez a desfiintat punctul de lucru unde eram inainte de intrare in CCC.
Am discutat cu dumnealor si ei sunt obligati sa ma primeasca 6 luni, dar eu doresc sa beneficiez de indemnizatie de somaj, intrucat salariul nu ar acoperi cheltuielile cu transportul .etc. Conform legii eu tb sa primesc preaviz de disponibilizare, dar in discutiile cu cei de la somaj a reiesit ca daca am chiar si o zi lucrata dupa 24.01.2013 nu mai pot beneficia de ajutor somaj.
Cei de la societate mi-au spus ca nu este asa.
Cine are de fapt drepatate si cum pot proceda?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:33, 7 Ianuarie 2013
Pentru a putea beneficia de indemnizatia de somaj este necesar sa indepliniti 2 conditii: contractul individul de munca sa inceteze din motive neinputabile dvs. si sa fi obtinut venituri supuse impozitarii 12 luni in ultimele 24.
Intrucat societatea v-a desfiintat locul de munca, CIM va inceta cu art 65(1) C.Mun, articol care va va califica pentru beneficia de somaj.In plus, revenind din CCC sunteti eligibila ca si stagiu de cotizare.
Societatea nu este obligata sa va mentita ca si salarita 6 luni dupa ce reveniti din CCC.(textul de lege spune "pana la 6 luni", nu "cel putin 6 luni".:)
CIM va poate inceta dupa 20 zile de la revenirea la job, perioda cat dureaza preavizul.
Procedati in felul urmator:faceti cerere de incetare a suspendarii CIM pentru a va intoarce la serviciu.Angajatorul este obligat s-o aprobe, dar veti primi in aceeasi zi si preavizul.Dupa efetuarea preavizului de 20 zile(sau cate zile aveti in CIM), contractul de munca va inceteaza.Societatatea va va elibera adeverintele necesare pentru a le putea depune la AJOFM si puteti beneficia apoi de indemnizatie.
Nu vad motivul pentru care cei de la somaj v-ar respinge dosarul.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu crestere copil bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca la revenirea din concediul de crestere copil/2 ani, in cazul in care firma si-a restrans activitatea, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile, suspendare contract de munca dupa revenire ccc cgam cgam Am si eu o intrebare!M-am intors la sevici din 06.06.2014, contracul l-am semnat din nou pe perioada nedeterminata, dar postul meu este desfiintat din 2010.Am ... (vezi toată discuția)
Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)