avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OBLIGATIVITATE ANGAJATOR DE A REINCADRA PE ACEIASI ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OBLIGATIVITATE ANGAJATOR DE A REINCADRA PE ACEIASI FUNCTIA LA REVENIREA DIN CIC?




Buna,

Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa cele 6 luni prevazute?

IN intervalul de 6 luni o poate concedia ?

Poate sa o trimita in somaj tehnic sau normal din ziua reincadrarii?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:04, 15 August 2010
1. Pe perioada CCC pana la 2 ani angajatorul nu poate angaja pe postul respectiv o alta persoana decat pe perioada determinata, pana la revenirea persoanei din CCC.

2. Din Legea 202/2002:
Art.10
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

3. La revenirea din CCC salariata in cauaza nu poate fi concediata timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala (cele 6 luni fiind necesare pentru readaptare) dar poate fi concediata pentru alte motive legale.
4. Si in timpul CCC si dupa aceea postul poate fi desfiintat de catre angajator, in conditiile legii. In acest caz ii poate propune salariatei un alt post si daca nu il accepta o concediaza cu art.65 din Codul muncii si va beneficia de indemnizatie de somaj.
5. Poate fi trecuta in "somaj tehnic" inca din prima zi de reluarae a activitatii.
6. De indemnizatie de somaj nu poate beneficia decat dupa incetarea CIM prin concediere si asta se face dupa preavizul de 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrarea dupa concediu de maternitate ( 2 ani) bab.laura bab.laura Buna Ziua, am cateva intrebari referitoare la modalitatea/procedura legata de reincadrarea persoanei care termina concediu de maternitate de doi ani: -in ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu nicoleta atanasiu nicoleta atanasiu buna ziua, vreau sa intreb daca angajatorul, in cazul meu privat, areobligatia sa ma mai ia inapoi la serviciu dupa ce mi se termina ccc.am auzit ca s-a bagat ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la indemnizatie crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA SUNT MAMA A UNUI COPIL DE 4 LUNI SI VREAU SA REVIN LA MUNCA DAR PATRONUL NU VREA SA MA PRIMEASCA , CA NU MAI ARE POST DE OPERATOR PC, POST PE CARE IL ... (vezi toată discuția)