avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RENUNTAREA LA INDEMNIZATIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RENUNTAREA LA INDEMNIZATIE

BUNA ZIUA SUNT MAMA A UNUI COPIL DE 4 LUNI SI VREAU SA REVIN LA MUNCA DAR PATRONUL NU VREA SA MA PRIMEASCA , CA NU MAI ARE POST DE OPERATOR PC, POST PE CARE IL OCUPAM, INITIAL POSTURI DE OP PC SUNT 7 IN FIRMA , DAR SPUNE CA NU PENTRU MINE, VA ROG SA IMI SPUNETI SI MIE CARE SUNT DREPTURILE MELE, STIU CA TREBUIE SA MA PRIMEASCA , CHIAR SI INAINTE DE 2 ANI SI SA MA TINA 6 LUNI , TREBUIE SA IMI DEA POSTUL INAPOI, CHIAR DACA NU S-A DESFIINTAT NICIUN POST DE OP PC? VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 10 August 2010
1. Daca ati facut cererea de intrare in CCC pana cand acesta implineste 2 ani ar trebui sa respectati ceea ce ati scris cu mana dvs.
2. E bine sa stati inh CCC pana la sfarsit deoarece in aceasta perioada nu puteti fi concediata. Daca va primeste la serviciu si apoi va concediaza ce mai faceti?
3. Vreau sa spun ca angajatorul nu este obligat sa va primeasca la serviciu inainte de expirarea CCC (nu este text de lege in cest sens).
4. Dupa revenirea din CCC nu va poate concedia timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala (considerata perioada de readaptare) dar va poate concedia pentru alte motive.
5. Legea 202/2002 spune:
Art.10
(7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere şi ingrijire a copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul în timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate angajator de a reincadra pe aceiasi functia la revenirea din cic? ContSters68307 ContSters68307 Buna, Este angajatorul obligat,dpdv legal, sa reincadreze salariata revenita din CIC pe acelasi post sau doar sa o reincadreze si sa o evalueze dupa ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la serviciu nicoleta atanasiu nicoleta atanasiu buna ziua, vreau sa intreb daca angajatorul, in cazul meu privat, areobligatia sa ma mai ia inapoi la serviciu dupa ce mi se termina ccc.am auzit ca s-a bagat ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)